Ekstra Bladet

HAR ALT AT BEVISE

Anders Dreyer er ikke ramt på selvtillid­en oven på opholdet i Premier League-klubben Brighton, der endte med nul spilminutt­er

- THOMAS N. ANDERSEN Der var lagt en klar plan for mig, og klubben troede på mig. Jeg har ikke fortrudt i et eneste sekund tna@ eb.dk

Spidskompe­tencerne var så åbenlyse, og målsnittet i 1. division tilsvarend­e imponerend­e hos unge Anders Dreyer fra Bramming, at Premier League- klubben Brighton & Hove Albion sendte talentspej­dere til Esbjerg for at overvære playoffkam­pen mod borg i foråret 2018.

Her slagtede Anders Dreyer egenhændig­t Silkeborg med et fantastisk onemanshow, der endte med et hattrick og dermed oprykning til Superligae­n for Esbjerg.

Premier League- klubben blev endegyldig­t overbevist og langede i august 17 mio. kr. på bordet i Sydvestjyl­land. Dermed var 20- årige Anders Dreyer Premier League- spiller til trods for, han kun havde 16 Superliga- kampe på cv’et inklusive playoff- opgør.

– Jeg følte mig klar til at tage springet, og det var et tilbud, jeg ikke kunne sige nej til. Der var lagt en klar plan for mig, og klubben troede på mig. Jeg har ikke fortrudt i et eneste sekund, siger Anders Dreyer, der møder Ekstra Bladet efter en våd og kold vintertræn­ing i Ikast.

Anders Dreyer sidder selvfølgel­ig i Ikast af en år

Silkesag. Opholdet i Brighton gik slet ikke, som det skulle.

Sendt ud som lejesvend

Efter et halvt år på englændern­es U23- mandskab blev driblestær­ke Dreyer udlejet. Først til skotske St. Mirren og siden til hollandske Heerenveen. Dog uden den ønskede succes nogen af stederne, og så var tålmodighe­den opbrugt. Både fra Brightons og Dreyers side.

– De ( Brighton, red.) har jo ikke syntes, jeg var god nok. De fortalte i hvert fald, at jeg ikke havde udsigt til førstehold­sfodbold. Det er fair nok, og så var jeg sikker på, der skulle ske noget andet.

– Det var okay at spille på Brightons U23- hold det første halve år og træne med alle de store Premier League- navne. Det lærte jeg meget af, men man kommer til at savne den intensitet, der er ved førstehold­sfodbold. At spille om tre point hver weekend. Så da FCM meldte sig på banen, var jeg sikker i min sag, siger Anders Dreyer, der har underskrev­et en kontrakt i det midtjyske, som løber frem til sommeren 2024.

Stadig den samme spiller

Selv om de 18 måneder i udlandet ikke er gået som ønsket for den danske U21landsho­ldsspiller, så er det langt fra nogen knækket, ung mand, der vender hjem til Superligae­n.

– Nej, overhovede­t ikke. Jeg er stadig den samme spiller. Bare endnu bedre. Jeg har prøvet et fantastisk træningsmi­ljø i Premier

League, fået bygget defensiv struktur på mit spil i Skotland, hvor der også blev tacklet igennem, mens jeg er blevet endnu bedre offensivt i Heerenveen. Jeg er stadig udfordrend­e, driblestær­k og målsøgende. Jeg har bare halvandet års erfaring med i rygsækken nu, siger Anders Dreyer.

– I hvor høj grad føler du, at du skal bevise for omverdenen, at du stadig er en god fodboldspi­ller?

– Jeg har alt at bevise. Ingen tvivl om det. Det har ikke været de nemmeste 18 måneder, og jeg går da ind til foråret med den fornemmels­e, at nu skal jeg vise jer alle, at jeg er god nok. Jeg er ikke blevet ramt på selvtillid­en, og jeg håber at kunne sætte mit aftryk på Superligae­n fra start.

 ?? FOTO: ?? Anders Dreyer til sin første FCM- træning med de nye holdkammer­ater i Ikast.
ANITA GRAVERSEN
FOTO: Anders Dreyer til sin første FCM- træning med de nye holdkammer­ater i Ikast. ANITA GRAVERSEN
 ?? FOTO: LISELOTTE SABROE/ RITZAU SCANPIX ?? Den danske U21- landsholds­spiller var ikke i tvivl om, han ville fortsætte sin udvikling i FCM.
FOTO: LISELOTTE SABROE/ RITZAU SCANPIX Den danske U21- landsholds­spiller var ikke i tvivl om, han ville fortsætte sin udvikling i FCM.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark