Ekstra Bladet

Cindy Crawford er stadig en babe: - Jeg vil være nøgen altid

En af 90' ernes supermodel­ler passer godt på sine to model- børn

- all@ eb.dk

Jeg har lavet nøgenfotos – mange af dem. De eneste, jeg fortryder, er dem, som jeg på en måde blev overtalt til at lave

En del af årsagen til, at jeg ønskede at gøre det nøgen, var at finde ud af, hvornår en kvinde ikke længere var smuk uden tøj på

– Jeg kan huske, at jeg som 20- årig tænkte, jeg ville give den som model i fem år. Så ville jeg gå tilbage til skolen og få mig et rigtigt job. Som 25- årig mente jeg, det kunne holde fem år mere. Det samme, da jeg var 30. Alligevel er jeg her på en eller anden måde stadig.

Sagt af nu 53- årige Cindy Crawford – en af 90’ ernes såkaldte supermodel­ler og en titel, hun stadig er kvalificer­et til, selvom catwalken ikke længere har højeste prioritet. Men fotoopgave­r for magasiner og bøger er stadig velkomne – om så de omfatter at blive fotografer­et nøgen, som det var tilfældet i fotografen Russel James bog ’ Angels’, der udkom sidste år.

– Han spurgte, hvordan jeg ønskede at blive fotografer­et. Jeg kunne være så fri eller ufri, jeg ville. En del af årsagen til, at jeg ønskede at gøre det nøgen, var at finde ud af, hvornår en kvinde ikke længere var smuk uden tøj på.

– Er der en udløbsdato? Jeg ser ikke ud, som da jeg var 20, 30 eller 40. Men hvis vi passer på os selv, hvorfor så ikke?

– Jeg løber ikke rundt på stranden i bikini, men der er steder, hvor jeg gerne vil føle mig smuk og nøgen. I mit privatliv med min mand. Ingen høje hæle, ikke for meget makeup. Bare koket og en rigtig kvinde uden tøj på, siger den 175 cm høje mor til to til med den karakteris­tiske skønhedspl­et ved overlæben til magasinet Porter.

Nøgen i Playboy

Cindy Crawford har såmænd også to gange – i 1988 og 1998 – smidt tøjet for fotografen Herb Ritts i Playboy, og et genkig på de billeder har også fået hende til at tænke tanker.

– Når jeg ser dem, undrer jeg mig over, at jeg ikke går rundt nøgen altid. Jeg bliver ikke yngre, men jeg vil gerne hylde den, jeg er i dag.

Den modne og stadig særdeles attraktive model har også fået andre end sig selv og sin karriere at tænke på efterhånde­n.

Hønemor

Hendes to børn med ægtemanden, Rande Gerber, Presley, 19 og Kaia, 17, er begge gået i moderens fodspor – og hun vogter over dem som en hønemor for at sikre sig, at det går rigtigt for sig.

– Jeg vil gerne hen ad vejen gøre dem i stand til selv at styre deres egne karrierer. Men de er ikke klar til det endnu. De er der, hvor de siger, ' mor, bare sig, hvordan du gjorde det', og det har mor det fint med, griner Cindy Crawford.

Penge ikke motivation­en

Hun er kun lidt bekymret for – på baggrund af flere # metoo- afsløringe­r af aggressive fotografer­s færd over for unge modeller – sine to model- børns fremtid i branchen.

– Lad os bare være ærlige: Mine børn er velsignet af ikke at komme ind i branchen som ukendte. Folk ved, at jeg vil komme efter dem, hvis de så meget som krøller et hår på deres hoveder.

– Jeg har lavet nøgenfotos – mange af dem. De eneste, jeg fortryder, er dem, som jeg på en måde blev overtalt til at lave. Mine børn skal aldrig kigge tilbage og tænke, ' ups, bare jeg ikke havde lavet det'. Jeg vil give dem styrke til at kunne sige, ' hej, jeg er smuttet'. Og heldigvis er penge ikke en motivation­sfaktor for dem, som de var for mig, da jeg startede, siger Crawford

Har tjent styrtende

Ud over selv at have tjent styrtende med penge er hun også på 21. år gift med forretning­smanden Rande Gerber, også tidligere model.

Han solgte sammen med filmhelten George Clooney i 2017 sin andel i firmaet Casamigos, der fremstille­r tequila, for 700 millioner dollars til selskabet Diageo – med udsigt til 300 millioner mere, afhængig af alkoholmær­kets succes de kommende år.

Så det er vist ikke en familie, der lider af tørre lommesmert­er.

 ?? FOTO: HEADLINE ENTERPRISE­S/ SHUTTERSTO­CK ?? Supermodel­len på toppen af sin karriere viser sine ynder på stranden i Italien under en ferie i Italien .
FOTO: HEADLINE ENTERPRISE­S/ SHUTTERSTO­CK Supermodel­len på toppen af sin karriere viser sine ynder på stranden i Italien under en ferie i Italien .

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark