Ekstra Bladet

TÅRERNE MÅ VENTE

Caroline Wozniacki er endnendnu ikke ramtamt på følelserne, men hun er på ukendt grund, når det handler om at tackle dem, når de ankommer

-

MELBOURNE ( Ekstra Bladet): Tårerne kommer utvivlsomt til at løbe efter karrierens sidste bold, men før hun mandag slår til turneringe­ns første, er det smilet, der dominerer hos Caroline Wozniacki.

Der var således masser af overskud, da hun med blålakered­e negle håndterede sit velbesøgte pressemøde før Australian Open.

Et overskud, som måske ikke mindst udsprang af de overbevise­nde træningstæ­sk, hun kort forinden havde uddelt til stakkels Donna Vekic, verdensran­glistens nummer 20.

Sommerfugl­e i maven

– Ja, jeg rammer bolden godt for tiden, bekræftede hun med et smil.

Det var straks lidt mere abstrakt at svare på, om hun selv er blevet ramt af de helt særlige omstændigh­eder ved denne turnering.

– Ikke endnu. Jeg ved ikke, om det kommer. Lige nu har jeg det fint. Det føles ikke anderledes, fordi man altid har lidt sommerfugl­e i maven og vil ud at spille, sagde hun med adresse til den altid nervøse, første runde.

– Men når kampdagen kommer, vil det sikkert føles lidt anderledes, fordi du aldrig ved, om det er din sidste kamp.

– Indtil nu er jeg bare gået ind til denne turnering som enhver anden. Selvfølgel­ig er det anderledes, fordi det er min sidste, men jeg nyder det bare derude.

Ukendt land

– Jeg har haft nogle fantastisk­e træningspa­s og gjort alt, hvad jeg kunne, for at forberede mig bedst muligt. Så indtil nu er jeg rolig indeni og nyder, at hele min familie er her.

– Men jeg er sikker på, at når den sidste bold er slået, så bliver det følelsesla­det.

Den 29- årige, snart pensionere­de tennisstje­rne er aldrig gået af vejen for en udfordring. Men hun er i ukendt land, bemærker hun, på spørgsmåle­t om, hvordan hun vil forsøge at rense hovedet for følelser og kun fokusere på den gule filtbold.

– Det ved jeg ikke. Det er et godt spørgsmål, som jeg også har stillet mig selv. Jeg tror ikke, jeg vil kende svaret, før jeg står der, siger hun.

– Men generelt har jeg gennem mit liv været ret god til at skille tingende ad og bare gøre tingene. Og det, at jeg har trænet godt og føler mig godt tilpas på banen, vil helt sikkert hjælpe mig med det. Nu skal jeg bare ud at give den en skalle.

Hvor er Serena

Det skal Caroline Wozniacki første gang gøre natten til mandag, dansk tid, når hun i første runde møder amerikansk­e Kristie Ahn, ranglisten­s nummer 92, som hun aldrig før har mødt.

Hun har altid hævdet, at hun ikke kigger længere frem i lodtræknin­gen end til næste kamp, men hun har også afsløret, at hun da holder øje med, om Serena Williams befinder sig i hendes lodtræknin­gshalvdel.

At amerikaner­en denne gang kan vente i fjerde runde, har hun dog ikke set. Siger hun.

– Nej, nej, jeg ved ingenting, lød det med et af den slags smil, der når helt op til boldøjet.

Hvor det i øvrigt gerne må tage ophold et par uger endnu.

 ??  ??
 ??  ?? AUSTRALIEN Troels Christense­n tch@ eb.dk
AUSTRALIEN Troels Christense­n tch@ eb.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark