Ekstra Bladet

Maiken Fruergaard og Sara Thygesen er sensatione­lt klar til finalen i Indonesia Masters efter sejr over de olympiske mestre

- HANS- HENRIK HYBHOLT HARE haren@eb.dk

Den danske damedouble med Maiken Fruergaard og Sara Thygesen leverede lørdag formiddag dansk tid sit største resultat i karrieren.

I løbet af en god halv times tid lykkedes det dem sensatione­lt at besejre de olympiske mestre Ayaka Takahashi og Misaki Matsutomo med 22- 20, 22- 20 i en tæt og nervepirre­nde semifinale.

Dermed er de klar til finalen ved World Tour- turneringe­n Indonesia Masters.

Forrygende uge

Det danske makkerpar oplever efter et svært 2019 en forrygende uge i den legendaris­ke Istora Senayan- hal i Jakarta, hvor de efter en forventet sejr over et engelsk par i 1. runde meget overrasken­de slog de andenseede­de japanere Yuki Fukushima og Sayaka Hirota i tre sæt. Det afgørende sæt var en regulær afklapsnin­g, som danskerne vandt 21- 10.

Kvartfinal­en blev vundet over et thailandsk par i to sæt, og nu er Fruergaard og Thygesen minsandten i finalen efter miraklet mod Takahashi og Matsutomo, der i Danmark mest er kendt for at have spændt ben for Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl i den nervepirre­nde OL- finale for tre et halvt år siden i Rio.

Dårlig start

Det danske par fik ellers en dårlig start på kampen og var hurtigt bagud 5- 1. Det gik Fruergaard og Thygesen dog ikke i panik over, og i stedet tog de en bold ad gangen og åd sig stille og roligt ind på modstander­ne.

De nåede op ved 12- 12, røg igen bagud til 16- 13 men halede igen ind til 17- 17. De var på 20- 19 men missede sætbolden – for så at nappe den næste, da de kom på 21

20.

2. sæt var også en gevaldig rutsjebane­tur. Denne gang fik danskerne en forrygende start og var 6- 2, inden japanerne kravlede tilbage og udlignede til fire bolde senere. Efter en forfærdeli­g periode var asiaterne pludselig foran med syv – 14- 7, inden det igen begyndte at gå danskernes vej. De nappede simpelthen syv point i træk og gik siden fra 17-17 til 19-17, inden de efter et misset matchbold sikrede sig den højst overrasken­de sejr.

Nu venter Greysia Polii og Apriyani Rahayu, der er seedet otte. Men hvad værre er: De er indonesere og har dermed det til tider fanatiske og støjende publikum i ryggen i søndagens finale.

Det danske makkerpar oplever efter et svært 2019 en forrygende uge

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Åd japanerne
Selvom Sara Thygesen og Maiken Fruergaard fik en elendig start på semifinale­n åd de sig langsomt ind på japanerne, og leverede den største danske badmintono­verraskels­e i mange år.
FOTO: RITZAU SCANPIX Åd japanerne Selvom Sara Thygesen og Maiken Fruergaard fik en elendig start på semifinale­n åd de sig langsomt ind på japanerne, og leverede den største danske badmintono­verraskels­e i mange år.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark