Ekstra Bladet

Øland: Derfor stopper jeg

– Jeg er blevet direktør for de profession­elle Counter-Strike- spilleres globale organisati­on CSPPA og kan derfor ikke passe to fuldtidsjo­bs, siger Mads Øland efter næsten 30 år i Spillerfor­eningens ledelse

- MADS GLENN WEHLAST mgw@ eb.dk

Jeg har altid været meget motiveret af at starte noget nyt

Det kan godt være der blev klappet en ekstra gang i hænderne fredag hos Divisionsf­oreningen og DBU, da det kom frem, at Mads Øland stopper som direktør i Spillerfor­eningen.

For er der nogen i Danmark, der har været en torn i øjet på modparten – DBU og Divisionsf­oreningen – de seneste næsten 30 år, så har det været Mads Øland. Han har kæmpet spillernes sag, gav aldrig op og drev ofte sine modparter til vanvid, når han gik i detaljer ved forhandlin­gsbordet.

Topspiller­ne har meget at takke Mads Øland for, fordi han har taget alle slagsmålen­e med fodboldens magtfulde mænd. Og det har ført til strejker, uoverensst­emmelser og stridighed­er.

Udramatisk

Men nu er det slut. For fredag 17. januar stoppede han pludselig. For folk udefra var det overrasken­de. Men det var reelt et planlagt stop som spillernes talsmand.

Efter et døgns tavshed sætter Mads Øland nu ord på sin afsked med Spillerfor­eningen, som på mange måder er udramatisk, fordi han fortsætter med at have kontor i samme bygning som Spillerfor­eningen.

Han skal i fremtiden ’ bare’ passe ét i stedet for to fuldtidsjo­bs.

– For halvandet år siden fik jeg muligheden for at starte noget nyt med esport og Counter- Strike. Det har jeg gjort sideløbend­e med jobbet som direktør for Spillerfor­eningen.

Kontor samme sted

– Men de to jobs kan ikke længere forenes, fordi jobbet som direktør i CSPPA ( Counter- Strike Profession­al Players’ Associatio­n, red.) er vokset så stort, forklarer Mads Øland og uddyber:

– Jeg startede 1. januar som direktør for organisati­onen, har kontor sammen med Spillerfor­eningen, så jeg beholder mit kontor, men skal lave andre opgaver i fremtiden.

– Jeg skal dog løse internatio­nale opgaver for Spillerfor­eningen i vores internatio­nale organisati­on (FIFPro). Derfor vil jeg stadig sidde til møder med UEFA og FIFA på Spillerfor­eningens vegne, påpeger han.

– Hvorfor som direktør ningen? ikke fortsætte for Spillerfor­e

– Jeg har siddet som direktør siden 1997 og som formand fra 1992- 97. Jeg har bygget meget op for spillerne gennem de mange år. Jeg har altid været meget motiveret af at starte noget nyt. Counter- Strike befinder sig, hvor fodbold var for 40 år siden. Men udviklinge­n går bare meget stærkere. Det har tændt mig at være med til at bygge det her op, forklarer Mads Øland.

Min sport

Han har allerede indgået den første kollektive aftale på alle de profession­elle Counter- Strike- spilleres vegne. Den aftale er indgået mellem på den side

CSPPA og på den anden side DreamHack og ESL, hvor sidstnævnt­e er verdens største turnerings­arrangør i esport. Øland har sikret en andel af præmiepeng­ene til elitespill­erne, men også aftalt transferre­gler, hvis spillerne skal skifte til et andet hold.

– Fodbold har altid været min sport. Det vil den også være i fremtiden, men muligheden for at bygge noget nyt op med esport/ Counter- Strike ville jeg ikke gå glip af, fastslår han.

Michael Sahl Hansen, der er direktør i håndboldsp­illerforen­ingen, overtager i første omgang jobbet som direktør i Spillerfor­eningen.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Er blevet tændt
– Counter-Strike befinder sig, hvor fodbold var for 40 år siden. Men udviklinge­n går bare meget stærkere. Det har tændt mig at være med til at bygge det her op, forklarer Mads Øland.
FOTO: LARS POULSEN Er blevet tændt – Counter-Strike befinder sig, hvor fodbold var for 40 år siden. Men udviklinge­n går bare meget stærkere. Det har tændt mig at være med til at bygge det her op, forklarer Mads Øland.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark