Ekstra Bladet

Krøll’et hjerne åbner Danmarks første revyskole

- KRISTOFFER OLESEN kol@ eb.dk

Selvom Flemming Krøll sidste sommer annoncered­e, at han er på vej på pension, har Danmarks ukronede revykonge stadig mange jern i ilden.

Hans ubetinget største projekt er dog en kommende revyskole, som han etablerer i samarbejde med Nykøbing Falster kommune.

– Ligesom man i sin tid lavede en musicalsko­le i Fredericia, så kunne vi godt tænke os at lave en revyskole her i Nykøbing, fortæller han til Ekstra Bladet.

– Planerne er så langt, at der er bevilliget penge fra kommunen til at sætte det i gang.

En af tankerne bag skolen er, at den skal hjælpe unge talenter med at finde en vej ind i revyens verden, som ikke ligefrem er kendt for at være overrendt af de yngre generation­er.

– De unge mennesker er til stand- up. Meget af det, en revy gør, er, at den er satirisk og behandler politiske emner, der har været i løbet af året. Der går en årrække, inden folk begynder at interesser­e sig for det, forklarer Flemming Krøll.

– Publikum er som regel 50 plus, men vi vil gerne have nogle yngre og nye, friske skuespille­re ind i branchen, fordi der er mange af dem.

Hvis alt går efter planen, kan man søge om optagelse allerede i løbet af foråret. Første hold kan forvente at starte til efteråret.

– Vi vil gerne have 12 elever i alderen 15-25 år. Tanken er, at det skal være en toårig-uddannelse, som jeg skal lede i samarbejde med det lokale teater hernede ved navn Masken, og så skal vi prøve at arbejde sammen med Guldborgsu­nd Musikskole, som jeg mener skal være lidt mere synlige, end de er, fortæller Flemming Krøll.

Selvom den danske tradition for revyer er gammel, bliver skolen den første af sin slags. Den har egentlig været på tegnebrætt­et længe, men der skulle et nyt ansigt til for alvor at sætte skub i planerne:

– Vi har fået en ny dame i kommunen, der hedder Lene Rikke, som er en ildsjæl. Hun tænker de samme tanker, som jeg gør, og vil gerne være med til sådan noget. Det er lige sådan en, vi skal bruge, fortæller han.

Skolen kommer til at ligge i det lokale kulturhus, Kulturfors­yningen.

 ?? PR-FOTO ?? Flemming Krøll vil skabe nye talenter til den danske revyscene. Det skal ske på en revyskole i Nykøbing Falster. Her er Krøll på scenen i Nykøbing Falster Revyen i 2018.
PR-FOTO Flemming Krøll vil skabe nye talenter til den danske revyscene. Det skal ske på en revyskole i Nykøbing Falster. Her er Krøll på scenen i Nykøbing Falster Revyen i 2018.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark