Ekstra Bladet

Trænede midt i uvisheden

-

DÉNIA ( Ekstra Bladet): Selvom sønnen Axel optog al plads i Michael Valgrens bevidsthed i de svære første uger efter fødslen, passede han sin træning og er mødt veltrimmet op til første træningsle­jr i 2020.

– Jeg kørte 110 timer i december, så jeg har ikke ligget på den lade side. Det var en hård og stresset periode, men jeg måtte passe min træning, siger Valgren.

– Sissel var træt i den periode, for hun spiste ikke meget i de første uger. Jeg måtte tage mig af hende og Axel, så jeg stod tidligt op og sprang på hometraine­ren for at få nogle kilometer i benene, inden det blev lyst.

– Så kørte jeg ud på cyklen og kunne så nå hjem og lave en god frokost til Sissel og hjælpe med alt derhjemme, siger Valgren.

Opbakning fra holdet

9. december mødte han op på NTT Pro Cyclings træningsle­jr i Oliva i Spanien, men allerede på fjerdedage­n fik han lov at rejse hjem til Monaco igen, så hustruen ikke skulle stå med det hele selv.

– Jeg var hjemme, dagen før Axel kom hjem fra hospitalet, og det var rart, at jeg fik lov af holdet til at træne videre herhjemme, siger Michael Valgren.

– Det er måske noget, som holdet har lært af sidste år: En glad og tilfreds rytter er en god rytter, siger han med tanke på sin dårlige 2019- sæson, hvor han først til sidst fik leveret gode resultater – blandt andet en sjetteplad­s ved VM i Yorkshire.

– Skulle jeg have været på træningsle­jr i 14 dage, mens Sissel stod med det hele derhjemme, så havde jeg nok ikke været så sjov at være sammen med.

– Nu er jeg superposit­iv, for jeg føler, at holdet har givet mig noget, siger Valgren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark