Ekstra Bladet

All American og sexet

-

Crawford havde sin første forside, mens hun var førsteårss­tuderende i byen DeKalb, Illinois, hvor hun er født og opvokset. En lokal fotograf, Roger Legel, brugte hende som ugens ’college- girl’ i bladet DeKalb Nite Weekly.

Modtagelse­n var så positiv, at Cindy fik smag for modelbranc­hen. Hun stillede op i Elite Model Management­s ’ Look of the Year’- konkurrenc­e som 17- årig i 1983 og opnåede en andenplads.

Året efter fik hun sin eksamen fra DeKalb High School og startede på universite­tet. Det blev dog en kort fornøjelse. Efter et halvt år droppede hun ud for at satse fuld tid på en modelkarri­ere.

Først arbejdede hun i Chicago for så i 1986 at rykke til New York, hvor hun blev tilknyttet Elite Models lokale bureau.

Herefter gik det stærkt, og op gennem 80’erne og 90’erne opnåede hun status som supermodel, der arbejdede med alle de største modeblade og modedesign­ere.

Et brand

Hun medvirkede i film og musikvideo­er og har i 20 år været ansigt udadtil for Omega- ure. Tillige har hun sammen med den franske hud- ekspert Dr. Jean- Louis Sebagh skabt sit eget hudpleje- brand i Meaningful Beauty i en periode på mere end 30 år.

– Jeg var 35 og boede med mine børn i Los Angeles, da jeg pludselig følte et behov for, at der skulle ske noget nyt. Så jeg gamblede og startede firmaet med Dr. Sebagh.

– Jeg tror, der eksistered­e den opfattelse, at jeg ikke arbejdede hele tiden, men det gjorde jeg. Bare ikke for ... Victoria's Secret. Jeg så mig selv som et brand eller forstod ’ Cindy Crawford’ som et brand. Det er all American sexet, men tilgængeli­gt, og ved at vælge forskellig­e jobs, der passede til det image, viste det sig som noget af det første, hvad jeg var god til, siger hun til Porter magazine.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark