Ekstra Bladet

Takt og tone for indvandrer- drenge

-

med ikke-vestMANGE EFTERKOMME­RE lig baggrund magter det ikke.

De kan ikke legende let danse igennem samfundets forskellig­e arenaer. De tiltrækker sig dermed uønsket opmærksomh­ed, hvilket er i sagens kerne er, hvad Socialdemo­kratiets nye dreng i klassen, integratio­nsordfører Rasmus Stoklund, for nylig harcelered­e over i et interview i Informatio­n.

billige point, OG DET ER der forsøges scoret fra det nyvalgte folketings­medlem.

For enhver, der har mødt unge – særligt mænd – med ikke- vestlig baggrund, ved, at det kniber med den almene dannelse. Eller bare evnen til at kunne begå sig i det offentlige rum. Noget så simpelt som hvordan man tiltaler hinanden i et Stog, er ofte svært at mestre for de såkaldte vrede unge mænd.

Problemet er eksisteren­de og til gene for alle. Ikke mindst for dem, det drejer sig om.

For de unge mennesker med ikkevestli­gt ophav ved jo godt, at deres opførsel minder om en hund i et spil kegler. De er trods alt født og opvokset her i Danmark. De kan mere dansk end deres modersmål. Hvilket siger en del om, hvor elendigt de mestrer nogle af sprogene.

at i Danmark rynPROBLEM­ET ER BARE, ker vi hellere på næsen ad de andres opførsel end blander os. Men Stoklund bør som den socialdemo­krat, han er, spørge sig selv, hvordan unge mennesker, der skiller sig så markant ud, særligt i gadebilled­et, aldrig er blevet korrekset af systemets mennesker.

Det er jo ikke sådan, at det skorter på projektmag­ere ud over de fastansatt­e i Moder Stat.

Hvad Grundtvig skabte med et højere formål for det jævne folk, er det i dag nødvendigt at få skabt for unge, der vokser op med åndelig fattigdom – ej at forveksle med materiel fattigdom.

For man kommer næppe fra økonomisk fattige kår, når ens forældre ejer et hus i Tyrkiet eller Pakistan, mens de lever på overførsel­sindkomst herhjemme. Derimod er man fattig på værdier.

Derimod flytter det bjerge, når en skolelærer rusker op i en uopdragen Ali eller Aisha og lærer denne, hvad det vil sige at være et alment dannet menneske

har ret i, er, at DET ENESTE, STOKLUND det vil tage lang tid. Men et interview i den mest venstreori­enterede avis rykker ikke en millimeter på virkelighe­den. For dem, som Stoklund taler om, aner ikke, at der findes en avis ved navn Informatio­n.

Derimod flytter det bjerge, når en skolelærer rusker op i en uopdragen Ali eller Aisha og lærer denne, hvad det vil sige at være et alment dannet menneske.

at politikere DET FORUDSÆTTE­R BARE, som Stoklund spørger sig selv, hvad en lærer har behov for, så der både kan være tid til at lære en elev at læse og stave såvel som om takt og tone.

 ?? FOTO: FINN FRANDSEN ?? Socialdemo­kratiets nye dreng i klassen, integratio­nsordfører Rasmus Stoklund, harcelered­e for nylig i Informatio­n over den dårlige integratio­n. Måske skulle han se sig selv i spejlet som politiker, mener Geeti Amiri.
FOTO: FINN FRANDSEN Socialdemo­kratiets nye dreng i klassen, integratio­nsordfører Rasmus Stoklund, harcelered­e for nylig i Informatio­n over den dårlige integratio­n. Måske skulle han se sig selv i spejlet som politiker, mener Geeti Amiri.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark