Ekstra Bladet

KONSULENT- LARS TAVS OM LØN

FULD LUKKETHED: Løkke vil ikke sige, om han bliver modregnet i sit efterveder­lag af nyt konsulent- job

- BRIAN WEICHARDT bw@ eb.dk Læs også leder på bagsiden

Lars Løkke Rasmussen er i forvejen den glade modtager af cirka 1,6 millioner skatteyder- kroner, som han får i efterveder­lag som tidligere statsminis­ter.

Og nu er der så udsigt til endnu flere penge, efter at Løkke er blevet ansat som deltids- konsulent for et af landets største advokatfir­maer, Gorrissen Federspiel.

Spørgsmåle­t er så, om lønnen bliver modregnet i efterveder­laget fra danskerne.

Løkke har nemlig muligheden for at undgå modregning, fordi han i efteråret oprettede en såkaldt enkeltmand­svirksomhe­d, som bærer samme navn som ejeren: Lars Løkke Rasmussen.

Det særlige ved en enkeltmand­svirksomhe­d er, at der ikke er krav om åbenhed om regnskaber.

Samtidig har det den fordel, at man kan man tjene penge gennem virksomhed­en og først overføre dem til sig selv som løn, når perioden med efterveder­lag udløber, og dermed undgå modregning.

Der er reelt kun én person i kongeriget, der kan kaste lys over, om Lars Løkke Rasmussen vælger at lade sin konsulent- løn blive modregnet i minister- efterveder­laget. Og det er Lars Løkke Rasmussen selv.

Vi kommer det ikke nærmere

Men han ruttede ikke med oplysninge­rne, da Ekstra Bladet torsdag spurgte ham til sagen:

– Lars Løkke, bliver din løn modregnet i det efterveder­lag, som danskerne giver dig for at være tidligere statsminis­ter?

– Jeg bliver modregnet fuldstændi­g efter gældende regler.

– Og hvad er det? Danskerne betaler jo, så bliver du modregnet, eller bliver du ikke modregnet?

– Jeg bliver modregnet efter gældende regler. Jeg indrapport­erer til myndighede­rne, som jeg skal. Jeg ved godt, at det er en skuffelse for Ekstra Bladet, men min privatøkon­omi er min egen, siger Lars Løkke.

– Jo jo, men din privatøkon­omi er jo i høj grad betalt af danskerne, og derfor er jeg interesser­et i, om de penge, du tjener, bliver modregnet i efterveder­laget. Gør de det?

– Der gælder et regelsæt, som jeg fuldstændi­g respektere­r, og så kommer vi det ikke nærmere.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Den tidligere statsminis­ter og formand for Venstre, Lars Løkke Rasmussen, har mulighed for at undgå modregning.
FOTO: JONAS OLUFSON Den tidligere statsminis­ter og formand for Venstre, Lars Løkke Rasmussen, har mulighed for at undgå modregning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark