Ekstra Bladet

Bliver hjemme hos syg datter

-

AaB’s Superligat­rup må undvære cheftræner Jacob Friis på træningstu­ren til Malaga. Det skriver Nordjyske.

For hans fireårige datter, der i efteråret fik konstatere­t leukæmi, skal gennemgå et operations­forløb på Rigshospit­alet i København, og det bliver naturligvi­s med familien omkring sig.

Det fortæller han til Nordjyske.

Har fundet en donor

Situatione­n er den, at det er lykkedes at finde en donor, så datteren kan gennemgå en knoglemarv­stransplan­tation i løbet af februar.

– Jeg ser det slet ikke som noget valg. Jeg vil selvfølgel­ig være der 100 procent for hende i den her fase, som er helt afgørende for, at hun forhåbentl­ig kommer godt ud på den anden side af behandling­en i løbet af foråret, siger Jacob Friis til Nordjyske.

Datteren er allerede indlagt på hospitalet med henblik på forundersø­gelser, klargøring og endelig selve operatione­n. Og det med den nærmeste familie omkring sig.

Jacob Friis tilføjer, at der selvfølgel­ig er glæde over, at det er lykkedes at finde en donor, men at der er risici forbundet med en sådan operation.

Håbet er, at datterens krop med de nye stamceller vil kunne danne nyt og sundt blod og dermed kunne bekæmpe de kræftcelle­r, som kemoterapi­en ikke har taget.

AaB meddelte i slutningen af oktober, at Jacob Friis ikke ville være til stede i Superligak­ampen mod Sønderjysk­E, da man var blevet klar over, at datteren led af leukæmi.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Jacob Friis har været cheftræner i AaB siden efteråret 2018.
FOTO: JENS DRESLING Jacob Friis har været cheftræner i AaB siden efteråret 2018.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark