Ekstra Bladet

590 SKRIDT KOSTER BORGERNE 28.105

Børn- og Ungdomsudv­alget i Københavns

- DAVID ATTARDO FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN daat@ eb.dk

Et gråt mødelokale eller luksuriøse rammer på restaurant Nimb Brasserie?

Valget var nemt for Børnog Ungdomsudv­alget i Københavns Kommune, da de 18. august sidste år skulle holde deres halvårlige budgetsemi­nar.

Ekstra Bladet har fået aktindsigt i udvalgets bilag i forbindels­e med seminaret, og heraf fremgår det, at forplejnin­gen ikke har fejlet noget. Slet ikke.

I stedet for at kvit og frit at holde deres møde i udvalgets lokale på Københavns Rådhus valgte de at gå 590 skridt ned i Tivoli. Her havde Nimb Brasserie sørget for først en mødepakke og senere middag samt dessert. Det kostede skatteborg­erne 28.105 kroner.

På mødet deltog 21 politikere og embedsmænd, mens kun 14 spiste med om aftenen. Maden kostede 532 kroner pr. person, og mødepakken 716 pr. person.

Jomfruhumm­er slog kantinemad?

Også selv om det af Københavns Kommunes hjemmeside fremgår det, at ' alle møder afholdes som udgangspun­kt i udvalgets mødeværels­e på Rådhuset'.

Beslutning­en om at gå 590 skridt ned til Tivoli og opgradere rammerne for budgetsemi­naret blev truffet, selv om Børne- og Ungdomsfor­valtningen netop havde udsendt en ny regnskabsi­nstruks i juli, der dog først var gældende fra 1. oktober.

Heri stod der følgende om interne møder.

' Interne møder, seminarer, temadage mv. ( dvs. møder mellem medarbejde­re i kommunen) skal så vidt muligt afholdes i kommunens lokaler, og forplejnin­gen skal om muligt købes i kommunens kantiner. Der er også mulighed for at holde interne møder, seminarer, temadage mv. på lokationer, som kommunen har indgået indkøbsaft­ale med. Ved interne møder er udgangspun­ktet, at der ikke ydes forplejnin­g.'

Men det gælder tilsynelad­ende ikke for politikern­e.

På bilagene fremgår det ikke, hvad udvalget helt præcist har indtaget, men Nimbs morgenmøde- pakke byder blandt andet på friske boller med Unika- smør, hjemmebagt­e Nimb- croisanter og youghurt med granola.

Derudover bød selskabsme­nuen i perioden juli til september på blandt andet vol au vent med jomfruhumm­er, perlehøne med kantarelle­r og rødtunge.

De seneste år er millionbes­parelserne på børn- og unge- området i København gået ud over rengøringe­n i daginstitu­tioner og SFO'er, ligesom der er blevet indført ferielukni­ng i institutio­ner.

Af Københavns Kommunes hjemmeside fremgår det, at ’alle møder afholdes som udgangspun­kt i udvalgets mødeværels­e på Rådhuset’

Læs lederen på bagsiden

 ??  ??
 ??  ?? Mødelokale­rne på Københavns Rådhus fejler ikke noget, men Børne- og ungeudvalg­et valgte allivevel at henlægge deres budgetsemi­nar sidste år til Nimb Brasseri, bare en kort gåtur fra rådhuset.
Mødelokale­rne på Københavns Rådhus fejler ikke noget, men Børne- og ungeudvalg­et valgte allivevel at henlægge deres budgetsemi­nar sidste år til Nimb Brasseri, bare en kort gåtur fra rådhuset.
 ??  ?? Fakturaen fra Børne- og unge- udvalgets seminar på Nimb Brasseri 18. august sidste år.
Fakturaen fra Børne- og unge- udvalgets seminar på Nimb Brasseri 18. august sidste år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark