Ekstra Bladet

Bykonge erkender brud på reglerne

OLE BJØRSTORP ER GÅET EN SMULE TIL BEKENDELSE: Ikke nok med at tjenestebi­len har holdt derhjemme, den er også blevet brugt til at køre til politiske møder

- JONAS SAHL sahl@ eb.dk

Mens borgerne i Ishøj venter på en fornuftig forklaring, så er borgmester Ole Bjørstorp gået en smule til bekendelse over for sine folkevalgt­e kolleger.

På et lukket møde forleden i Økonomi- og planudvalg­et i Ishøj Kommune erkendte den mangeårige borgmester, at han har taget kommunens tjenestebi­l til partiarran­gementer.

Det oplyser flere mødedeltag­ere over for Ekstra Bladet.

Benægtede først

Kilderne fortæller, at Ole Bjørstorp først forsøgte at benægte kørslen til partimøder, da han blev spurgt direkte af mødedeltag­ere.

Efter lidt tid indrømmede han dog kørslen til møder i Socialdemo­kratiet. Møder som det på ingen måde er skatteborg­erne i Ishøjs opgave at betale befordring til.

Ekstra Bladet har afsløret, hvordan tjenestebi­len har fast plads i indkørslen eller på villavejen i Ishøj Landsby, hvor socialdemo­kraten bor.

Fastholdt

Men borgmester­en har hidtil fastholdt, at den kun holdt hjemme hos ham selv, når der var en lovlig grund til det.

Denne forklaring tror de færreste i Ishøj og omegn dog på. Ekstra Bladet har da også dokumenter­et, at bilen i fem tilfælde i januar holdt parkeret på hjemmeadre­ssen natten over.

Ole Bjørstorp forsøgte også først at stikke Ekstra Bladet en sang fra de varme lande om sin kørsel til en vielse på rådhuset en lørdag formiddag.

Ole Bjørstorp forsøgte først at stikke Ekstra Bladet en sang fra de varme lande om sin kørsel

For rullende kamera sagde han, at han var kørt i sin egen bil.

Fotodokume­ntation af kørsel til privaten

Men denne påstand kunne Ekstra Bladet tilbagevis­e på stedet, da vores fotodokume­ntation klart viser, at han kørte i kommunens Golf den pågældende lørdag.

– Selvfølgel­ig kunne jeg have brugt den anden. Det er klart.

– Det regner jeg med, at man finder en løsning på, sagde Ole Bjørstorp.

Ekstra Bladet har også beskrevet, hvordan borgmester­ens brug af bilen strider imod de juridiske anbefaling­er, han har fået af sin egen administra­tion.

’ Overtrædel­se af forbuddet mod privat brug af kommunens tjenestebi­l vil kunne medføre påtale og andre sanktioner fra tilsynsmyn­digheden og ikke mindst særdeles skadelig kritik af kommunens adfærd’, lød det i et fortroligt juridisk notat i 2016.

I ankestyrel­sen

Ikke desto mindre kørte borgmester­en lystigt videre og parkerede bilen derhjemme.

Ankestyrel­sen er nu gået ind i sagen, og kommunen har meddelt, at tjenestebi­len bliver holdende på rådhuset.

Ole Bjørstorp har ikke besvaret Ekstra Bladets gentagende henvendels­er om sin erkendelse på det lukkede møde.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Så er det slut
Ole Bjørstorp er færdig med at køre hjem i den skattebeta­le Golf. Nu skal den parkeres på rådhuset.
FOTO: ANTHON UNGER Så er det slut Ole Bjørstorp er færdig med at køre hjem i den skattebeta­le Golf. Nu skal den parkeres på rådhuset.
 ??  ?? Ekstra Bladet 24. januar.
Ekstra Bladet 24. januar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark