Ekstra Bladet

Jakob og Silas – kærester til sidst

’ DEN SKALDEDE FRISØR’: Musical med et populært par, som ender med at kysse

- HELLE KASTHOLM HANSEN FOTO: LINDA JOHANSEN hka@ eb.dk

De er nomineret som ’Årets Par’ ved Zulu Awards, og de blev populære i store dele af verdenen, da de bragede igennem lydmuren som Danmarks første same-sexpar i ’ Vild med Dans’ og tilmed vandt TV2- dysten.

Og nu har producente­n Jesper Winge Leisner fra One and Only Compagny ikke overrasken­de valgt at ride med på popularite­tsbølgen og gøre Jakob Fauerby og Silas Holst til kærester i fruen, Susanne Biers musicalver­sion af filmen ’ Den skaldede Frisør’.

– Jeg spiller Patrick – ham der skal giftes med Astrid i Italien, og Jakob er min italienske barndomsve­n, Alessandro, som jeg pludselig drages imod. Det er ret sjovt for os begge, at vi på den måde skal spille sammen igen, griner Silas.

Skal tackle kærlighed

– Selv om jeg er uddannet skuespille­r, og selv om Silas har erfaring fra masser af andre musicals, er det enormt trygt, at vi har hinanden her, for det er jo en helt ny musical, hvor intet er afprøvet før – heller ikke hvordan vi skal tackle Silas’ og min kærlighed til slut.

Turde ikke sige ja

Begge blev spurgt forholdsvi­s tidligt på året i 2019, om de ville spille med i Leisner/ Bier- musicalen, men Jakob turde ikke sige ’ ja’, før han havde en fornemmels­e af, hvad der ville ske med hans og Silas’ dans.

– Hvis det var blevet en katastrofe, og hvis danskerne slet ikke kunne holde ud at se to mænd danse sammen, så tror jeg ikke, at det ville have været godt at lade os ende som kærester i ’ Den skaldede Frisør’, mener Jakob.

Silas’ fordomme

– Men ud af de tusindvis af kommentare­r, vi fik, mens vi dansede, var kun få rigtigt grimme. Resten var positive. Og det var en øjenåbner for mig. Jeg tænkte mig meget godt om, inden jeg sagde ’ ja’ til at ville danse med en mand.

– Jeg indrømmer, at jeg havde fordomme om danskernes forhold til homoer, men frygten blev gjort til skamme. Jeg måtte æde mine fordomme, fastslår Silas.

Jakob er gift med Anders, og Silas er kæreste med Nicolai – alligevel er

Jeg havde fordomme om danskernes forhold til homoer, men frygten blev gjort til skamme

der ingen risiko for jalousi over, at det tidligere dansepar skal kysse til slut.

Jalousi er gift

– Jalousi er gift for et parforhold. Man kan ikke være jaloux på hinandens arbejde. Det er jo ikke Jakob, der kysser Silas, men Alessandro, der kysser Patrick, smiler Jakob.

– I øvrigt er vi slet ikke trods mange prøvedage nået til kysset endnu. Vi står jo ikke og snaver ti gange hver dag.

– Et teaterkys er en kedsommeli­g affære, der teknisk skal planlægges nøje, så det både ser hedt ud, og så man også kan fornemme sceneroman­tikken på bagerste række.

– For spillerne er det virkelig en usexet ting, tilføjer Silas.

 ??  ?? Det er ikke os, der kysser
I musicalen er det ikke Jakob, der kysser Silas, men Alessandro, der kysser Patrick, understreg­er parret.
Det er ikke os, der kysser I musicalen er det ikke Jakob, der kysser Silas, men Alessandro, der kysser Patrick, understreg­er parret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark