Ekstra Bladet

Kongen gør det igen

Vinder sin ottende Australian Open- titel

- Ritzau

Novak Djokovic var godt på vej mod sit første finalenede­rlag ved Australian Open søndag mod femteseede­de Dominic Thiem. Men den serbiske stjerne sled sig tilbage og tog sin ottende triumf i Melbourne. Andenseede­de Djokovic kom tilbage efter at have været nede med 1-2. Han endte med at tage sejren med 6- 4, 4- 6, 2- 6, 6- 3 og 6- 4 i en maratondys­t på fire timer.

Opskriften på succes

Thiem havde ellers vundet fire af de fem seneste møder med Djokovic, men tre af sejrene var kommet på grus.

Ikke desto mindre kendte han opskriften på succes. Den lykkedes dog kun delvist i finalen, hvor Djokovic’ rutine hjalp serberen tilbage og sikrede ham sin 17. grand slam- titel i karrieren.

Dermed blev Thiem heller ikke manden, som brød dominansen fra ’ The Big Three’, som Djokovic, Rafael Nadal og Roger Federer kaldes.

De tre store har nu delt de seneste 13 grand slam- titler imellem sig, og fra 2004 og frem til nu har de tre taget intet mindre end 55 af de 65 grand slam- titler.

Det kørte ikke

Den forsvarend­e mester kom planmæssig­t fra land, og med offensiv tennis tæmmede han Thiem og bragte sig foran 3- 0 i første sæt.

Østrigeren fandt dog sin vej ind i kampen igen. Hans tunge og farlige forhånd begyndte at lave point til ham, og i syvende parti lykkedes det ham at fighte sig til at servegenne­mbrud.

Andet sæt blev nærmest en kopi af første – men med omvendt udfald. Her var det Djokovic, som kæmpede sig tilbage fra et tidligt break ved 4- 4, kun for at se Thiem snuppe sættet med 6- 4 til sidst. Djokovic’ antal af fejl var stigende, mens den undertippe­de østriger tankede mere og mere selvtillid og fra tredje sæts start trykkede han Djokovic i bund. Manden med rekordmang­e titler på Rod Laver Arena var for alvor presset, og man kunne se på både spil og attitude, at det ikke kørte for ham, men kongen af Melbourne sled til det sidste og servede kampen hjem med 6- 4 i afgørende sæt.

Var svimmel

Jeg begyndte at føle mig svimmel, når jeg kastede bolden op

Efter kampen tøvede Djokovic ikke med at kalde det ’en af de hårdeste finaler, han havde spillet i Australian Open’.

Han havde haft det dårligt i den australske hede, forklarede han til pressemøde­t.

– Min energi kollapsede helt. Jeg begyndte at føle mig svimmel, når jeg kastede bolden op. Jeg forstod ikke, hvad der skete, sagde han.

– Jeg var på kanten til at tabe kampen, og jeg havde det ikke godt. Dominic dominerede fra baglinjen, men så genfandt jeg styrken til at komme igennem fjerde sæt, og i femte sæt kunne alt ske, fortsatte serberen.

 ?? FOTO: MANAN VATSYAYANA/ RITZAU SCANPIX ?? Efter dramaet
Djokovic var godt på vej mod et nederlag, men kunne lade sig hylde som vinder. Serberen er nu oppe på 17 grand slam- titler, og nærmer sig rekorden, som Roger Federer har siddet på i en årrække.
FOTO: MANAN VATSYAYANA/ RITZAU SCANPIX Efter dramaet Djokovic var godt på vej mod et nederlag, men kunne lade sig hylde som vinder. Serberen er nu oppe på 17 grand slam- titler, og nærmer sig rekorden, som Roger Federer har siddet på i en årrække.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark