Ekstra Bladet

Den nye Eriksen

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN mke@ eb.dk

– Bergwijn har gjort mere på de første 15 minutter, end Eriksen gjorde i de sidste 18 måneder. Og han har ikke rørt bolden.

Tottenhams fans var ikke tilfredse med Christian Eriksen i hans sidste tid i klubben, og i aftes hjemme mod Manchester City fik London-klubbens fans så chancen for at se en anden spiller i trøje nummer 23 for første gang siden foråret 2013.

Med et drømmemål i 2- 0sejren fik den 22- årige hollænder Steven Bergwijn faktisk noget af en drømmedebu­t på venstrekan­ten, selvom han udgik med krampe efter 69 minutter.

Ros fra Mourinho

– At score så specielt et mål hjemme mod mestrene kunne ikke være bedre. Det er den bedste måde at komme til en ny klub.

– Han er meget intelligen­t og ydmyg, siger manager José Mourinho til BBC.

City dominerede længe kampen totalt, men alligevel fik Bergwijn i momenter også vist så lovende takter offensivt, at det retfærdigg­ør købsprisen på 239 millioner kroner. Med sin stærke krop, sin fart og sit lave tyngdepunk­t gav han flere beviser på sine dribleevne­r, og det står klart, at Mourinho med indkøbet i PSV har fået en spiller med en anden type kvalitet end Eriksens stærke pasningsfo­d og lange løb.

Fra bænken kunne Bergwijn se Son Heung-Min lukke til 2- 0.

Tottenham er nummer fem med fire point op til Chelsea, mens den anden store byrival fra Arsenal nu er distancere­t med seks point.

 ?? FOTO: DAVID KLEIN/ RITZAU SCANPIX ?? 22- årige Steven Bergwijn, der har overtaget Christian Eriksens nummer 23, fik noget af en drømmedebu­t på venstrekan­ten.
FOTO: DAVID KLEIN/ RITZAU SCANPIX 22- årige Steven Bergwijn, der har overtaget Christian Eriksens nummer 23, fik noget af en drømmedebu­t på venstrekan­ten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark