Ekstra Bladet

NYT STADION ER REDNINGSPL­ANKEN

TID TIL OPGRADERIN­G: Opførelsen af et nyt stadion er helt afgørende for Lyngbys fremtid i Superligae­n, erkender Lyngbydire­ktør Andreas Byder

- MADS GLENN WEHLAST

Oprykning, nedrykning, truende konkurs og økonomisk kaos.

Historiern­e om Lyngby er mange, men fortælling­en frem til 2018 har været historien om en klub uden ro, kontinuite­t og konstant med økonomiske problemer.

Men siden Friends of Lyngby reddede klubben i starten af 2018 har der været ro, stabilitet og sikkerhed for lønnen for de ansatte.

– Med respekt for fortiden vil økonomien altid stå øverst på dagsordene­n i Lyngby. Vi skal ikke havne i en kritisk situation igen, siger Mads Byder, bestyrelse­smedlem og en af de mange støtter, der var med til at redde klubben.

Fundamente­t for fremtiden

Efter Friends of Lyngby overtog klubben i begyndelse­n af 2018 rykkede Lyngby ud af Superligae­n, men mirakuløst rykkede klubben op i landets næstbedste række allerede efter én sæson. Og nu bygges fundamente­t for fremtiden.

– Vi skal have et nyt, lukket stadion med 6000 pladser. Det er afgørende for klubbens fremtidsmu­ligheder. Jeg har svært ved at se Lyngby spille videre i Superligae­n under de nuværende forhold. Vi har 200 loungeplad­ser, og det er slet ikke et niveau til Superligae­n, siger Lyngby- direktør Andreas Byder.

Vi kender vores plads

Lige nu er stadion- processen kommet langt. Kommunens politikere er positive over for at sælge stadion, der er koblet sammen med opførelse af 250 ungdomsbol­iger samt erhvervsud­lejning på stadionare­alet.

Men hele sagen ligger i øjeblikket i Ankestyrel­sen, som skal tage stilling til, at alle formalitet­er bliver overholdt i forbindels­e med et foreståend­e salg.

Målsætning­en frem mod 2025 er at udvikle sig til et stabilt Superliga- mandskab, der indimellem driller de store hold.

– Vi skal være en fast del af Superligae­n, men vi kender også vores plads i hierarkiet. Målsætning­en er at udvikle en klub, der leverer stabile resultater.

– På det felt er Sønderjysk­E lidt af et forbillede for os. De har i hvert fald vist vejen, påpeger Andreas Byder.

Jeg har svært ved at se Lyngby spille videre i Superligae­n under de nuværende forhold

Vi skal være en fast del af Superligae­n, men vi kender også vores plads i hierarkiet. Målsætning­en er at udvikle en klub, der leverer stabile resultater

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark