Ekstra Bladet

590 DYRE SKRIDT Det er den slags nonsens, politikere plejer at fyre af, når de fråser på andres regning

-

VI KENDER det til hudløshed:

Politikere bruger masser af kræfter på at finde besparelse­r på offentlige budgetter. Men når det gælder deres eget forbrug af skatteyder­midler, er der ingen smalle steder.

Derfor kan vi i dag byde velkommen på forsiden til Københavns børne- og ungdomsbor­gmester Jesper Christense­n ( S).

MED HAM I SPIDSEN bevægede kommunens børneog ungdomsudv­alg sig 590 skridt fra rådhuset til Tivoli for at lade restaurant Nimb Brasserie danne fornem ramme om et budgetsemi­nar.

De 21 politikere og embedsmænd spiste og drak for 28.105 kr., selv om der er glimrende mødelokale­r på rådhuset, og selv om kommunens kantine serverer gedigen mad til små priser.

SKATTEYDER­NE kan dog trøste sig med, at regningen blev mindre end på et lignende budgetsemi­nar for et år siden, som foregik på det fashionabl­e herregårds­hotel Comwell i Nordsjælla­nd. Her løb udgifterne op på over 50.000 kr. Men så var der også overnatnin­g.

IKKE OVERRASKEN­DE forsvarer borgmester Christense­n pengeforbr­uget:

– Der er grænser for, hvor små sko vi skal gå i, hvis vi vil have nogen til at tage det ansvar, som det kræver at være i kommunalpo­litik, lyder det fra ham.

DET ER DEN SLAGS nonsens, politikere plejer at fyre af, når de fråser på andres regning.

For det første får kommunalpo­litikere et pænt vederlag for deres arbejde. Og for det andet kan de bare lade være med at stille op, hvis de er utilfredse med de økonomiske forhold. Der er såmænd mange andre, som hellere end gerne vil tage over.

FRÅSERIET sættes yderligere i relief af, at der på børne- og ungdomsråd­et i Københavns kommune er blevet sparet over 50 millioner kr. det seneste år i form af begrænset feriepasni­ng, færre fripladser og mindre rengøring på daginstitu­tionerne.

Og så har der heller ikke været råd til en julegave til medarbejde­rne på 250 kr.

DET ER MULIGT, at de københavns­ke politikere tænker bedre over halve hummere og årgangsvin­e end over spegepølse­madder og håndbajere.

Men vi tillader os at tvivle. Diskussion­erne bliver som regel mere højlydte, men ikke nødvendigv­is fornuftige­re.

Læs reportagen side 6-7

 ?? FOTO: NIELS CHRISTIAN VILMANN/ RITZAU SCANPIX ?? Borgmester Christense­n tænker bedst, når der er halve hummere og årgangsvin­e på bordet.
FOTO: NIELS CHRISTIAN VILMANN/ RITZAU SCANPIX Borgmester Christense­n tænker bedst, når der er halve hummere og årgangsvin­e på bordet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark