Ekstra Bladet

CHAMPIONS LEAGUE I USA OM SOMMEREN

ALLE HIVER I DE RIGE KLUBBER: Det vrimler med planerom nye turneringe­r

- jaj@ eb.dk

EFTER AT

han nu i syv år har hældt millioner af kroner i en række af de største klubber i Europa, vil den amerikansk­e milliardær Stephen M. Ross nu have valuta for pengene. Det kan betyde, at vi får en sommerudga­ve af Champions League på amerikansk jord.

Dermed sætter han samtidig yderligere gang i det slagsmål om klubfodbol­dens fremtid, som i øjeblikket udkæmpes blandt nogle af spillets største aktører.

79-ÅRIGE

Ross, som menes at være god for 50 milliarder kroner, er hver sommer vært for the Internatio­nal Champions Club, ICC, som hovedsagel­igt afvikles i USA.

Her optræder klubber som Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Bayern München, Liverpool og Juventus. Blot for at nævne nogle stykker.

I LØBET

af de syv år har Stephen Ross og hans selskab, Relevent Sports, brugt mere end 700 millioner kroner på det, som klubberne blot betragter som en godt betalt træningstu­rnering, og som en god optakt til det igen går løs i de nationale ligaer.

Men for Ross har det ikke været en god investerin­g. Selv om han har haft de bedste klubber til rådighed, har han ikke formået i tilstrække­lig grad at tiltrække opmærksomh­ed fra kommerciel­le partnere og de internatio­nale tv- stationer.

DET SELV

om kampene i USA afvikles for fulde stadioner. Således var der over 100.000 tilskuere på Michigan Stadium, da Manchester United i 2014 slog Real Madrid 3- 1.

Også sidste år var der udsolgt til kampene i Charlotte, Houston og Kansas City. Det samme har tidligere gjort sig gældende i Miami, hvor Ross i øvrigt ejer det lokale NFLhold, Miami Dolphins.

MEN NU

skal der ske noget mere. Derfor inviterede Ross i midten af januar en række klubejere til et møde i Paris. New York Times kunne fortælle, at Manchester United, Juventus, PSG og Liverpool var til stede. Ekstra Bladet erfarer, at også Lyon, Manchester City og Atletico Madrid deltog i mødet.

I følge vores oplysninge­r blev der på mødet i Paris nedsat en arbejdsgru­ppe, som skal se på muligheder­ne for at gøre ICC- turneringe­n til en succes også for Stephen Ross.

TYSKE BILD

har fortalt, at en af ideerne er at lave en slags Champions League på tur. Tanken er, at 16 europæiske topklubber skal spille en miniudgave af Champions League hver sommer i USA. Manden bag forslaget er angiveligt Juventus- ejeren Andrea Agnelli, som også er præsident for sammenslut­ningen af europæiske klubber, ECA.

Det er ligeledes interessan­t, at Stephen Ross også forsøger at skabe en alliance med UEFA. Således var han sidste år inviteret til UEFA’s kongres i Rom, og i forbindels­e med mødet for nyligt i Paris var han også i kontakt med

Tyske Bild har fortalt, at en af ideerne er at lave en slags Champions League på tur

UEFA. Hvis den rige amerikaner kan få UEFA’s blå stempel til sin turnering, vil det uden tvivl øge markedsvær­dien.

BLIVER PLANERNE

om et Champions League i USA hver sommer ført ud i livet, er der lagt op til et nyt slagsmål med FIFA, som har sat alle sejl til i forbindels­e med det nye klub- VM med 24 hold, der første gang skal afvikles i 2021 i Kina. Netop om sommeren.

En kilde i FIFA siger til Ekstra Bladet, at de kun har hørt om Stephen Ross og Andrea Agnellis planer fra medierne. FIFA- kilden siger samtidigt, at alt omkring det nye klub- VM kører på skinner. Det kan man så tro på eller lade være.

FAKTA ER,

at man ikke både kan afvikle et klub- VM med de bedste europæiske klubber og et mini Champions League i USA med de selvsamme klubber i en og samme sommer.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Valuta for pengene
Stephen M. Ross, med lyserødt slips, har brugt mange millioner på at invitere europæiske topklubber til USA. Nu vil han have noget til gengæld.
FOTO: GETTY IMAGES Valuta for pengene Stephen M. Ross, med lyserødt slips, har brugt mange millioner på at invitere europæiske topklubber til USA. Nu vil han have noget til gengæld.
 ?? FOTO: PAVEL GOLOVKIN/ STF/ RITZAU SCANPIX ?? Real Madrid kan få endnu flere trofæer hver sommer.
FOTO: PAVEL GOLOVKIN/ STF/ RITZAU SCANPIX Real Madrid kan få endnu flere trofæer hver sommer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark