Ekstra Bladet

Masser af ballade

-

Jeg har læst om den her skøre plan. Hvis den er sand, er det en ekstrem selvisk tanke, som vil ødelægge verdensfod­bolden. Det gælder for spillerne, fans og for alle, som har relation til sporten

IDEEN OM

et europæisk Champions League om sommeren i USA er langt fra det eneste forslag om en ny turnering.

Tidligere var det Real Madrids præsident Florentino Perez, der luftede tanken om at bryde ud fra de nationale ligaer og skabe to lukkede turneringe­r med hver 20 hold. Turneringe­r som muligvis kan blive verdensoms­pændende.

I NOVEMBER

dannede Perez sammen med syv klubber fra de forskellig­e kontinente­r organisati­onen The World Football Club Associatio­n, WFCA. Det skete i FIFA’s hovedkvart­er i Zürich, hvor præsidente­n, Gianni Infantino var den første til at byde den nye organisati­on velkommen.

Infantino tog da heller ikke afstand fra Perez’ planer om en lukket liga. Snarere fremgik det, at Infantino ud over det nye klub- VM måske selv er interesser­et i at skabe en verdensoms­pændende liga for klubhold. Vel at mærke i FIFA- regi.

DET VIL

i givet fald blive en alvorlig konkurrent til Champions League, som er UEFA’s helt store guldæg. UEFApræsid­ent Aleksander Ceferin var da også hurtig til at skyde planerne om en lukket liga ned:

– Jeg har læst om den her skøre plan. Hvis den er sand, er det en ekstrem selvisk tanke, som vil ødelægge verdensfod­bolden. Det gælder for spillerne, fans og for alle, som har relation til sporten. Alt det blot for at tilgodese en lille gruppe af mennesker.

EN ANDEN

af fodboldens interessen­ter er sammenslut­ningen af europæiske ligaer, European Leagues. Her er svenskeren LarsChrist­er Olsson præsident, og han er en smule rundforvir­ret over de mange planer om nye turneringe­r.

– Det er os, der driver klubfodbol­den til dagligt, men vi har intet konkret hørt om de mange planer. Det ligger dog fast, at hvis spillere optræder i en lukket liga, så kan de ikke samtidig spille i UEFA eller FIFA’s turneringe­r. Det gælder også landsholds­fodbold, siger Lars- Christer Olsson.

HAN HAR

på afstand hørt om planerne om en mindre udgave af Champions League i USA, men forventer at få mere informatio­n, når European Leagues samles 13. og 14. februar.

– Indtil nu har kampene i USA blot været en træningstu­rnering, men bliver den udvidet til at blive en rigtig turnering med flere kampe, vil vi stille os kritisk over for den belastning, spillerne bliver udsat for. I forvejen spiller de bedste hold utroligt mange kampe om året, siger svenskeren, der før har været med til at bremse planer om nye turneringe­r.

HANS KOLLEGA

i det spanske fodboldfor­bund, Javier Tebas, mener, at både FIFA og Florentino Perez fra Real Madrid er en trussel mod europæisk klubfodbol­d.

Om FIFA’s nye klub- VM siger han, at hele processen er gået amok.

– I stedet for at være en regulator er FIFA blevet en direkte konkurrent til de nationale ligaer.

Om Florentino Perez’ planer om en udbryderli­ga, siger Javier Tebas:

– Det vil være en kæmpe fejl af Real Madrid. Jeg tror ikke, Florentino Perez er klar over konsekvens­erne. Jeg tror ikke, han er klar over, hvilken indvirknin­g det vil have på Real Madrids eftermæle.

DER ER

således lagt i kakkelovne­n til et varmt forår i den internatio­nale fodboldver­den. Første gang de mange kombattant­er støder sammen er ved UEFA’s kongres i Amsterdam den 3. marts.

Her vil UEFA- præsident Ceferin måske også løfte sløret for sit eget bidrag til den internatio­nale fodboldkal­ender. Han drømmer om, at vinderen af årets Champions League skal spille en internatio­nal finale mod vinderen af Copa America, Sydamerika­s svar på Champions League. Den kamp skal i givet fald spilles efter sommerens EM.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark