Ekstra Bladet

Vestas har fået rekordmang­e ordrer

-

En rekordstor ordreindga­ng har givet travlhed hos det danske vindmølles­elskab Vestas i løbet af det seneste år.

Samlet er omsætninge­n steget med 20 procent til godt 90 milliarder kroner. Det viser Vestas' årsregnska­b, der blev offentligg­jort i går.

Et rekordstor­t antal ordrer ventes at give vindmølles­elskabet yderligere vækst i 2020.

Nord- og Sydamerika

Sidste år fik selskabet ordrer på vindmøller med en samlet kapacitet på 17,9 gigawatt. Det er 26 procent mere end året før og det højeste nogensinde.

Blandt andet på grund af den rekordhøje ordreindga­ng venter Vestas i år en omsætning på mellem 105 og 112 milliarder kroner.

Af regnskabet fremgår det, at særligt Nord- og Sydamerika har lagt ordrer hos Vestas i det forgangne år.

Regionen står for mere end halvdelen af de møller med en samlet kapacitet på 17,9 gigawatt, som Vestas skal producere og levere.

Brasilien og USA bliver af Vestas kaldt for regionens vigtigste markeder. Det er dog ikke kun positive ting, som USA har bragt Vestas sidste år.

Trump forstyrrer

Anført af præsident Donald Trump har landet ført handelskri­g med Kina og indført øget told over for flere af sine handelspar­tnere.

Det er forhold, der forstyrrer en forretning som Vestas', som har størst gavn af en global handel uden for megen uro.

På indtjening­ssiden har forholdene været med til at give selskabet et overskud før skat på 6,8 milliarder kroner. Det var stort set på niveau med året før.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Vindmøllef­irmaet Vestas venter at øge omsætninge­n i år, blandt andet takket være et stort antal ordrer i 2019.
FOTO: ERNST VAN NORDE Vindmøllef­irmaet Vestas venter at øge omsætninge­n i år, blandt andet takket være et stort antal ordrer i 2019.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark