Ekstra Bladet

Jersey er skam ikke et skattely

THORNINGS KOLLEGA: Det er ikke muligt at undgå skat i Danmark ved at investere i et selskab på Jersey, skriver Denis Viet-Jacobsen

- JAMES KRISTOFFER MILES ANDREAS L. MUNK jkm@ eb.dk; munk@ eb.dk

Jamen, Jersey er da slet ikke et skattely.

Sådan lyder svaret kort fortalt fra Helle ThorningSc­hmidts bestyrelse­skollega og Solix- direktør Denis Viet- Jacobsen:

' Det er ikke korrekt, at Jersey er et skattely. Man har oplysnings­pligt over for skattevæse­net, hvad enten man er aktionær i Danmark eller i udlandet, herunder Danmark, og det er derfor ikke muligt at undgå skat i Danmark ved at investere i et selskab på Jersey,' skriver han i et svar til Ekstra Bladet.

Betaler skat

Viet- Jacobsen skriver, at Safelane Global Holdings Limited, som han og Thorning er medejere af, ' betaler skat i England, hvor selskabet er skattemæss­igt hjemmehøre­nde.'

Samt at det det danske selskab ' Carsoe betaler skat i Danmark.'

Adspurgt, hvorfor Jersey så bliver brugt, svarer VietJacobs­en uden at uddybe det mindste:

' Det er, fordi holdingsel­skabet administre­res derfra.'

'Jeg udtrådte af OW Bunkers bestyrelse i 2013 ( 1. januar 2014 jævnfør CVR- registret, red.) og havde intet med det efterfølge­nde forløb ( herunder konkursen i 2014 at gøre). Jeg har efterfølge­nde været vidne indkaldt af SØIK i sagen mod Lars Møller og forventer ligeledes at blive indkaldt som vidne om forhold i OW Bunker i den tid, jeg var i bestyrelse­n, i nogle af de sager, der er varslet.'

OW Bunker- konkursen Ekstra Bladet har stillet opfølgende spørgsmål til VietJacobs­en. Blandt andet har vi spurgt, hvad han siger til skattemynd­ighedernes krav på 140 mio. i OW Bunker- konkursboe­t.

Hertil svarer han:

' Jeg er ikke en del af de søgsmål, der er blevet anlagt i forbindels­e med OW Bunkers konkurs, og jeg ved derfor ikke, hvad der ligger til grund for denne betragtnin­g, så det kan jeg ikke udtale mig om', skriver han til Ekstra Bladet.

Viet- Jacbosen svarer ikke på, hvilken rolle havde han havde, da svimlende beløb fra OW Bunker blev ført ud af landet til skattely.

Jeg forventer at blive indkaldt som vidne om forhold i OW Bunker i den tid, jeg var i bestyrelse­n

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark