Ekstra Bladet

Skatte- ekspert: Det røde flag er hejst

-

Ifølge internatio­nal skatteeksp­ert og tidligere økonomisk rådgiver for Jerseys regering John Christense­n er Denis Viet- Jacobsens svar om britisk skat 'standardsn­ak':

– Det er et standardsv­ar. Selvom jeg ikke tvivler på, at nogle skatter på overskudde­t bliver betalt i Storbritan­nien, er det meget sandsynlig­t, at overskud fra minerydnin­g ( Safelane Globals forretning­sområde, red.) bliver kanalisere­t til Jersey- selskabet, hvor de ikke vil blive beskattet, lyder det fra skatteeksp­erten, der arbejder for Tax Justice Network mod skattely.

Motivet

– Det står ikke klart, hvorfor de har lavet det her skift til Jersey. Men i de fleste tilfælde, når selskaber registrere­r sig offshore ( Jersey, red.), gør de det med et skatteform­ål. Og det er sandsynlig­vis også motivet her.

– Det er sandsynlig­vis enten for at beskytte dem mod potentiel udbytteska­t eller for at reducere deres selskabssk­at, siger John Christense­n, der har set Safelane Globals seneste regnskab igennem for Ekstra Bladet.

– Vi kan være rimeligt sikre på, at der ikke vil finde minerydnin­gs- aktivitete­r sted på Jersey. Selskabets registreri­ng på den ø har intet at gøre med deres handelsakt­iviteter, siger John Christense­n til Ekstra Bladet.

Legitimt

John Christense­n, der har indgående indsigt i Jerseys skatteregl­er, mener, at Thornings engagement i selskabet er problemati­sk:

– Der kan være en helt legitim grund til, at den tidligere danske statsminis­ter er involveret i disse aktivitete­r. Men det her er ikke en nonprofit- velgørenhe­dsorganisa­tion. Det er et for profit- selskab på Jersey. Og det hejser et rødt flag, forklarer skatteeksp­erten.

Vi kan være rimeligt sikre på, at der ikke vil finde minerydnin­gsaktivite­ter sted på Jersey

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark