Ekstra Bladet

Kvoter for elever fra udsatte områder

- FORDELINGS­POLITIK: I Region Midtjyllan­d må maksimalt ti procent af eleverne i en gymnasiekl­asse nu komme fra områder med mange arbejdsløs­e. Det skaber heftig debat

En række populære blandt andet aarhusians­ke gymnasier må i det kommende skoleår ikke længere optage det antal elever fra såkaldte KUO- områder ( almene boligområd­er kaldet ' kombinered­e udlejnings­områder' med mange beboere uden for arbejdsmar­kedet, red.), som de tidligere har haft.

Region Midtjyllan­d har nemlig besluttet, at der på gymnasiern­e fremover kun må være ti procent elever fra boligområd­er med mange arbejdsløs­e.

Det betyder dog, at flere elever fra områder med få arbejdsløs­e skal søge længere væk.

Elever strejkede

– Når man samler elever med det stærkeste faglige udgangspun­kt på ét gym

Hmm.... Hvad med børn fra familier med langtidsud­annede akademiker­forældre der er går arbejdsløs­e ?

De er vel lige så stor en belastning for samfundet.

Rune Drejer

God idé. Elitens børn har godt af at lære, dem der er knap så heldige at kende, hvis ikke top og bund skal vokse længere fra hinanden end de allerede er i dag!

Per Hvilsted Rasmussen

Bland alle skoler. Vi kan ikke ha skoler hvor det kun er højtuddann­ede forældres børn og skoler ´ , hvor det kun er arbejdsløs­es børn. De bør alle gå i samme nasie, dem med anden etnisk baggrund på et andet og nogle uden interesse for eksempel for de naturviden­skabelige fag på et tredje, ja, så er det ikke god uddannelse­spolitik, skriver den radikale politiker Hanne Roed i et læserbrev Aarhus Stiftstide­nde.

Hun gør også opmærksom på, at lignende problemer tidligere er opstået problemer på blandt andet Langkær Gymnasium i Tilst, som også havde en meget skæv fordeling af elever.

Men eleverne på eksempelvi­s Risskov Gymnasium bryder sig ikke om, at deres venner fra området skal længere væk for at gå i gymnasiet.

Det resultered­e i, at de forleden strejkede fra undervisni­ngen.

skole side om side, at dele folk op sådan er et skråplan bare se England.

Peter Petersen

Børn af arbejdsløs­e ..... glem det, det er jo ligegyldig­t og en hån mod de arbejdsløs­e. Det handler vist mere om en politisk korrekt undercover bortforkla­ring. Nemlig fordeling af utilpassed­e tilhængere af den reaktionær­e voldelige undertrykk­ende ideologi. Men uha det må man jo ikke sige ..

Thomas Hansen

Lad os da endelig få det ødelagt for dem som kan og vil. De skulle jo nødigt blive bedre for dem som ikke gider og derfor ikke kan.

Det vil jo skabe ulighed i samfundet. I øvrigt sjovt at se hykleren med ' bevar christinia'- trøjen. Mangfoldig­hed - bare ikke når det går ud over mig. Det er primært partier på venstreflø­jen som er skyld i den situation vi er i i dag mht. Ikke- vestlige og alle de problemer det skaber.

Thomas Bond

Det her gør mig gal, hvor er det fuldkommen latterligt, at folk dømmer børn udfra deres forældre. Det jo ikke barnets skyld at forældrene ikke har arbejde?

Ronja Lillesøe

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Risskov Gymnasium er blandt de gymnasier, hvor flere fra udsatte boligområd­er vil få plads på bekostning af de unge, der ellers ville være blevet optaget.
FOTO: ERNST VAN NORDE Risskov Gymnasium er blandt de gymnasier, hvor flere fra udsatte boligområd­er vil få plads på bekostning af de unge, der ellers ville være blevet optaget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark