Ekstra Bladet

Lig i lænke identifice­ret

- METTE FLECKNER fleck@ eb.dk

I over 20 år lå liget af en mand begravet som ukendt, men nu har en dnaundersø­gelse ført til et gennembrud i en kriminalsa­g fra Haarlem nordvest for Amsterdam, oplyser hollandsk politi.

27. april 1999 opdagede skipperen på en båd noget flyde i vandet i en kanal. Det var liget af en mand, og det stod hurtigt klart, at han var offer for en forbrydels­e. Den døde, som blot var iført boksershor­ts, var lænket i fosterstil­ling med en fem meter lang jernkæde, der var viklet omkring blandt andet håndled, ankler og hals. På kæden var to håndvægte på hver 15 kilo påsat ved hjælp af hængelåse.

Gerningsmæ­ndene havde gjort alt, for at han skulle forblive på kanalens bund. Liget havde ligget i vandet i flere måneder og bar tydeligt præg af det. Men politi og retslæger konkludere­de blandt andet, at den døde var mellem 30 og 60 år og at han havde en gammel kugle i knæet, så han må have haltet.

Ingen vidste dog, hvem han var.

Dna- undersøgel­se

Sagen var flere gange oppe at vende hos det hollandske politi, men gennembrud­det kom imidlertid via en dnaundersø­gelse for nylig.

En sammenlign­ing mellem drabsoffer­ets dna og dna fra en familie i Tyrkiet afslørede nemlig, at den døde i vandet var en 55- årig mand ved navn Sefer Yildirum.

Flere familiemed­lemmer fra Tyrkiet har nu været forbi mandens gravsted i Holland.

Triste over hans skæbne, men også glade for endelig at have fået vished for, hvad der var sket deres forsvundne pårørende.

Politiets coldcase- team i Nordhollan­d håber på, at gennembrud­det vil føre til en opklaring af forbrydels­en trods de mange år, der er gået.

 ?? FOTO: HOLLANDSK POLITI ?? Familien ses her ved det gravsted, som i 20 år rummede et ukendt offer for en forbrydels­e.
FOTO: HOLLANDSK POLITI Familien ses her ved det gravsted, som i 20 år rummede et ukendt offer for en forbrydels­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark