Ekstra Bladet

Aflyser hundeslags­mål

BLIVER HOS TREK-SEGAFREDO: Den danske verdensmes­ter, Mads Pedersen, har skrevet kontakt til udgangen af 2022

- BRIAN ASKVIG ask@ eb.dk

Havde danske fans drømt om at se Mads Pedersen på et dansk hold, når Tour de France begynder i København næste år og på anden etape kører gennem hans hjemby, er de bristet.

Det er meddelt, at Pedersen, som havde kontraktud­løb i år, har forlænget sin kontrakt med det amerikansk­e Trek- Segafredoh­old med endnu to år.

Verdensmes­teren opgiver dermed muligheden for at lade interesser­ede hold slås om hans gunst hele foråret med optimalt økonomisk udbytte til følge. Årsagen er, at han befinder sig godt på holdet, som altid har vist ham tillid og givet ham chance for at folde sit talent ud.

– Luca ( Guercilena, teammanage­r, red.) troede på mig allerede for tre år siden, da jeg skrev min første kontrakt med holdet, siger Pedersen i en pressemedd­elelse.

– Det gjorde mig virkelig glad, at jeg blev vist den tillid, og det er en meget væsentlig årsag til, at jeg nu har forlænget min kontrakt, lyder det fra Pedersen.

Kører touren i år

Han kører nu for Trek- Segafredo mindst frem til udgang af 2022. Han ventes at få debut i Tour de France i år, men det er og bliver de hårde brostenskl­assikere, der tiltaler ham mest.

I 2018 blev han nummer to i Flandern Rundt, hvilket lod hele verden forstå, at han er en klasserytt­er. 2019- sæsonen blev en skuffelse for ham – lige indtil han i september vandt verdensmes­terskabet i Yorkshire og nu i hele denne sæson kører i den regnbuestr­ibede verdensmes­tertrøje.

Luca Guercilena deler begejstrin­gen for det forlængede samarbejde:

– Han er en vinder og har et vinderinst­inkt, og jeg tror fuldt og fast på, at han er på vej til succes i klassikern­e.

– Jeg stoler på, at han efter sin VM- sejr har større tiltro til egne evner, og han vil opnå store resultater.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Der har været rift om Mads Pedersen, siden han blev verdensmes­ter i landevejsc­ykling.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Der har været rift om Mads Pedersen, siden han blev verdensmes­ter i landevejsc­ykling.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark