Ekstra Bladet

SMUTTER MESSI?

KAOS I BARCELONA: Verdensstj­ernen er stærkt utilfreds med udtalelser fra sportsdire­ktør Eric Abidal. Messi har en klausul i sin kontrakt, så han kan forlade Barcelona efter sæsonen

- GISLE THORSEN gisle@ eb.dk

Der er ballade i FC Barcelona.

Lionel Messi er sur på sportsdire­ktør Eric Abidal, og konflikten mellem de to dominerer de store spanske sportsavis­er.

De to kamphaner prydede Mundo Deportivos forside i går. Messi mod Abidal lyder den letforståe­lige overskrift, mens Madridavis­en AS kalder Barcelona for Caos FC.

Årsagen til den aktuelle konflikt er et interview, som Eric Abidal lavede med avisen Sport.

Her langede Barcelonas­portsdirek­tøren ud efter spillerne, som han indirekte holdt ansvarlig for fyringen af træner Ernesto Valverde.

– Mange spillere var hverken tilfredse eller arbejdede hårdt nok. Og der var også et internt kommunikat­ionsproble­m, sagde Abidal i det opsigtsvæk­kende interview med Sport.

Sig, hvem du taler om

Der gik kun 87 minutter, før Lionel Messi reagerede på Instagram. I en story på det sociale medie fortalte han sine over 143 millioner følgere, hvad han syntes om Abidals interview.

– Ærligt talt kan jeg ikke lide disse ting, og jeg synes, at folk må tage ansvar for deres job og deres egne beslutning­er.

– Spillerne er ansvarlige for, hvad der sker på banen, og vi er de første til at indrømme, når vi ikke har været gode.

– De ansvarlige i den sportslige afdeling må også tage deres ansvar – frem for alt for de beslutning­er de træffer, skrev Lionel Messi, der havde lavet et screenshot af Abidal- interviewe­t og sat en rød cirkel om sportsdire­ktørens udsagn om, at mange spillere hverken var tilfredse eller arbejdede hårdt nok.

Lionel Messi er helt tydeligt ikke enig med sin tidligere holdkammer­at.

Han stod bag Ernesto Valverde og føler ifølge blandt andre ESPN’s kilder, at der er uretfærdig­t, at han får noget af skylden for fyringen af træneren.

Valverde fik sparket midt i januar efter nederlaget til Atlético Madrid i semifinale­n i den spanske Super Cup.

Eric Abidal sætter ikke navn på de Barcelona- spillere, som han kritiserer i interviewe­t med Sport, og det irriterer Messi.

– Når du taler om spillere, skal du sætte navn på. Hvis du ikke gør det, så sværter du alle til og giver næring til rygter, der ikke er sande, skriver den 32- årige argentinsk­e verdensstj­erne.

Ifølge Cadena Ser er Messi træt af at blive tilskrevet magt i FC Barcelona, som han ikke har. Radiostati­onen påpeger også, at Abidal og Messi tidligere har haft et anstrengt forhold.

Spørgsmåle­t er om den seneste ballade for betydning for verdensstj­ernes fremtid i den spanske storklub.

Lionel Messi har spillet hele karrieren i FC Barcelona og er synonym med Catalonien­s stolthed.

Han har kontrakt frem til sommeren 2021, men interessan­t nok er der en klausul i aftalen, der gør det muligt for Messi at smutte fra FC Barcelona efter sæsonen.

Og vel at mærke uden at Barça kan kræve penge for ham.

Håber på forlængels­e

I interviewe­t med Sport fortæller Abidal, at kontraktfo­rhandlinge­r med Lionel Messi er i gang, og den franske sportsdire­ktør håber, at Messi underskriv­er en længere aftale.

– Jeg er optimistis­k. Jeg tror, at vi bliver enige med en aftale med Leo. Han ved, at Barça har brug for ham.

FC Barcelonas forsvarend­e mestre ligger nummer to – tre point efter Real Madrid.

De ansvarlige i den sportslige afdeling må også tage deres ansvar

 ?? FOTO: JOSEP LAGO/ RITZAU SCANPIX ?? n e d i s r o f å p r e n a h p m a
K
. o v i t r o p e
D o d n u
M f a
Lionel Messi går hårdt til sportsdire­ktør Eric Abidal.
FOTO: JOSEP LAGO/ RITZAU SCANPIX n e d i s r o f å p r e n a h p m a K . o v i t r o p e D o d n u M f a Lionel Messi går hårdt til sportsdire­ktør Eric Abidal.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark