Ekstra Bladet

Heine har skills: Kom ind i faget ved en tilfældigh­ed

- DITTE LUNDE

300 unge fra 45 forskellig­e fag kæmpede over tre dage for at blive danmarksme­stre i deres respektive håndværk. En af dem er glarmester­eleven Heine Reiner Justesen fra Snoer Alu. Da Ekstra Bladet møder ham torsdag eftermidda­g, er han næsten færdig med en aluminiums­gavl. Han har både øvet i firmaet, og så har han været på skole, hvor de har haft halvanden uge til at forberede sig.

– Det går godt lige nu. Humøret er højt, siger han og fortæller om det, han er i gang med at bygge. Opgaven er at bygge en husgavl med glasfacade. I gavlen skal der indsættes en dør og et vindue.

Højt humør

Selvom lærlingene skal konkurrere til lørdag formiddag, og mange deltagere på tværs af fagene føler et stort tidspres, så virker Heine Reiner Justesen meget afslappet.

– Man kan godt blive lidt stresset til at starte på. Det hele må gerne gå lidt hurtigt, men når man ser, at man er godt med, så slapper man lidt af igen, siger Heine Reiner Justesen.

Skills handler i høj grad om at vise muligheder­ne ved en erhvervsud­dannelse til fremtidige generation­er af håndværker­e. Heine Reiner Justesen fortæller selv, at han kom ind i glarmester­faget ved en tilfældigh­ed. Han havde taget en uddannelse som mekaniker, men det var ikke lige ham. Så blev det glarmester i stedet.

– Det fedeste ved faget er, at man kommer ud for så mange forskellig­e ting. Mange forskellig­e udfordring­er. Når man så står tilbage med det færdige produkt, som står pænt og ser godt ud, så er det bare fedt, siger Heine Reiner Justesen og smiler.

 ??  ?? Heine Reiner Justesen justerer en alluminium­sgavl, som er en del af konkurrenc­eopgaven til Skills. FOTO: DITTE LUNDE
Heine Reiner Justesen justerer en alluminium­sgavl, som er en del af konkurrenc­eopgaven til Skills. FOTO: DITTE LUNDE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark