Ekstra Bladet

Kæde vil forbedre danskernes kendskab til bæredygtig­e byggemater­ialer

Gør- det- selv- folket mangler kendskab til bæredygtig­e materialer. Det vil STARK nu lave om på

- DITTE LUNDE

Skal det nye gulv i dagligstue­n lægges med træ, beton eller bæredygtig bambus?

Det kan være svært nok at vælge byggemater­ialer ud fra smag og funktional­itet, så med et stigende fokus på bæredygtig­hed er turen i byggemarke­det ikke blevet lettere. For danskerne ved ikke nok om bæredygtig­e materialer. Faktisk mener knap 68,7 procent af danskerne, at de mangler kendskab til bæredygtig­e alternativ­er, når de skal købe byggemater­ialer.

Det viser en ny undersøgel­se, som STARK står bag, der er foretaget blandt 5.619 af kædens private kunder. Undersøgel­sen kommer efter et år, hvor klima og bæredygtig­hed for alvor er kommet på dagsordene­n. Derfor kommer det heller ikke bag på adm. direktør i STARK, Britta K. Stenholt, at danskerne gerne vil bidrage til et mere bæredygtig­t byggeri. Velviljen i befolkning­en skal dog hjælpes på vej, og derfor er man nødt til at kigge på, hvordan bæredygtig­e løsninger kan blive det naturlige valg, når der vælges byggemater­ialer, mener hun.

– Det skal være nemmere at bygge efter bæredygtig­e principper, både for den profession­elle håndværker og den private selvbygger. Det er et af vores helt store fokusområd­er de kommende år. I dag findes der et hav af bæredygtig­heds certificer­inger, og det kan væresværta­t navigere i. Derfor har vi brug for forenklede guides og konkrete anbefaling­er, som gør det lettere at bygge bæredygtig­t. Samtidig skal vi styrke vores rådgivning­sdel, så kunderne får hjælp til at vælge bæredygtig­t, siger Britta K. Stenholt.

Fordel for samfundet Af undersøgel­sen fremgår det, at de adspurgte generelt er positivt stemt over for bæredygtig­t byggeri. Således mener 62,7 procent, at det vil være en stor fordel for samfundet, miljøet og klimaet, hvis bæredygtig­t byggeri vinder frem.

En anden interessan­t konklusion er, at 44 procent af de adspurgte ofte, meget ofte eller altid tænker på bæredygtig­hed, når de køber byggemater­ialer, hvilket er en lille stigning i forhold til samme måling sidste år.

Ifølge Britta K. Stenholt vidner det om, at der stadig er et stykke vej med udbredelse­n af bæredygtig­hed i byggeriet:

– Vi kigger indad og vil tage et ansvar ved at hjælpe vores kunder endnu bedre. Vi er optaget af at uddanne bæredygtig­hedseksper­ter, som kan hjælpe både kunder og sælgere i vores forretning­er med at svare på komplekse spørgsmål, siger hun.

Det skal være nemmere at bygge efter bæredygtig­e principper. Vi kigger indad og vil tage et ansvar ved at hjælpe vores kunder endnu bedre.

 ?? FOTO: STARK ?? Byggemarke­dskæden STARK vil gøre det lettere for deres kunder at vælge bæredygtig­e materialer.
FOTO: STARK Byggemarke­dskæden STARK vil gøre det lettere for deres kunder at vælge bæredygtig­e materialer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark