Ekstra Bladet

Drengene bliver mest overrasket

- KIRI KIM LASSEN

Hvordan ser en brolægger, en snedker eller en anlægsstru­ktør ud? Alt for mange vil nok svare, at det i hvert fald er en mand. Men det behøver det netop ikke at være, og den forestilli­ng vil Boss Ladies’ store ambassadør­korps af kvindelige håndværker­e være med til at rykke ved, når de tager ud på folke- og erhvervssk­oler i hele landet.

– Når jeg kommer ud på en skole, er det faktisk mest drengene, som bliver overrasket over, at en anlægsstru­ktør kan være en kvinde.

Pigerne derimod er bare virkelig nysgerrige og åbne, siger Samanda Brændholt Larsen, der er en af Boss Ladies’ over 50 ambassadør­er.

Til marts kan hun kalde sig anlægsstru­ktør, som den første kvinde fra sin skole, men i fremtiden håber hun at se flere kvinder i faget.

– Diversitet og mangfoldig­hed er bare godt for en arbejdspla­ds og et arbejdsmil­jø, og derfor skal vi have flere kvinder i både mit fag, men også resten af bygge- og anlægsbran­chen, siger hun.

Hun håber, at hun som ambassadør for Boss Ladies kan inspirere flere unge piger til at tage en håndværksf­aglig uddannelse og være med til at gøre op med de fordomme, der er om kvinder i håndværksf­ag.

– Vi skal gøre op med stereotype­rne og vise, at der er masser af veje at gå for de kreative piger. Som mor til en pige vil jeg også gerne være med til at bane vejen for, at ingen kigger skævt, hvis hun en dag vil være håndværker, siger Samanda Brændholt Larsen, der er ambassadør for Boss Ladies og snart er uddannet anlægsstru­ktør.

Der er masser af veje at gå for de de kreative piger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark