Ekstra Bladet

Dansker smadrer Porsche: Koster 920.000 kroner

□n helt ny dansklease­t Porsche 911 GT2 RS kørte galt på Nürburgrin­g, og uheldet kommer til at koste lejeren særdeles dyrt

- TEKST: NIELS FRIIS

Når man lige har fået nøglerne til sin spritnye leasede Porsche 911 GT2 RS, kan den 20,8 km lange ikoniske Nürburgrin­g Nordsløjfe virke som en oplagt destinatio­n, når man gerne vil finde ud af, hvor hurtig sådan en sportsvogn i virkelighe­den er.

Det var præcis, hvad en dansker satte kurs mod, da vedkommend­e tilbage i april 2018 havde fået nøglerne til sin nye lynhurtige Porsche 911 GT2 RS og herefter kørte til Nordsløjfe­n.

Det skriver Bil Magasinet, som er dykket ned i retsdokume­nter fra sagen.

Til et såkaldt Touristenf­ahrten- arrangemen­t på den smukke racerbane gik det galt for den danske Porsche- chauffør, som kørte galt og ramte autoværnet.

Skaderne løb op i 855.512 kroner, men vedkommend­es forsikring­sselskab, TopDanmark, ville ikke dække skaden, fordi de sidestille­r kørsel på Nürburgrin­g med banekørsel, t iltrods fora t banen under Touristenf­ahrten-arrangemen­ter faktisk betragtes som offentlig vej.

PORSCHE- CHAUFFØREN var derfor uenig i forsikring­sselskabet­s konklusion, hvorfor vedkommend­e klagede over TopDanmark­s afgørelse, og først 17. januar i år blev der sat et punktum i sagen.

Ifølge Bil Magasinet blev sagen indbragt for Ankenævnet for Forsikring i 2019, og nævnet gav faktisk chaufføren medhold i, at TopDanmark skulle betale for skaderne på køretøjet og autoværnet.

Forsikring­sselskabet gik videre med sagen og indbragte den for byretten i Glostrup, som netop har afsagt dom i sagen og givet TopDanmark medhold i, at chaufføren selv skal betale for skaderne. Inklusive sagens omkostning­er løber den voldsomme regning op på 920.512 kroner.

Fristen for at anke dommen til Landsrette­n er ikke udløbet, så det kan være, at sagen udvikler sig videre.

 ?? FOTO: PORSCHE PR ?? Det var en bil ligesom denne, som en dansk person kørte galt i på Nordsløjfe­n i Tyskland.
FOTO: PORSCHE PR Det var en bil ligesom denne, som en dansk person kørte galt i på Nordsløjfe­n i Tyskland.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark