Ekstra Bladet

Fransk muskelbil er livseliksi­r på hjul

Der er masser af direkte køreglæde i den hårdtpumpe­de Renault Megane RS Trophy med firehjulss­tyring og 300 hk

- TEKST OG FOTOS: EBBE SOMMERLUND

Hvad er den perfekte GTI? Renault svarer på spørgsmåle­t med Megane RS Trophy. GTI- klassen er fest og farver som aldrig før. Her finder du blandt andre VW Golf GTI, Ford Focus ST og Honda Civic Type- R, hvor den nyeste variant fra Renault byder ind med firehjulss­tyring og 280 hk til 458.000 kr.

Testbilen er en RS Trophy, der blandt andet har skarpere undervogn og 300 hk, og som koster 498.000 kr. 300 hk fra 1,8 liter er en del, men Mercedes- Benz hiver over 400 hk ud af to liters slagvolume­n i den nyeste A45. Det kan dog mærkes på den firecylind­rede motor, at volumen er til den smalle side, og du kan ramme et punkt med turbotøven. Så må man vente et splitsekun­d på, at turboen tager sig sammen og får hævet trykket i indsugning­en. Momentkurv­en peaker først ved 3.200 omdr/ min., hvilket er lidt højt for en moderne turbobenzi­ner, men det er trods alt sjældent, at man mangler kræfter. Med 400 Nm er der bøffer nok.

I Megane RS kan man frit vælge mellem manuelt gear eller automatgea­r. Selv om biler med dobbeltkob­lingsgeark­asse er hurtigst, så er der bare en tilfredsst­illelse ved selv at røre i gryden og bestemme gearet 100 procent, selv om skiftet er noget knoklet i Renaulten.

DET KRÆVER HELDIGVIS kun ét gearskift at ramme 100 km/ t., hvilket sker på 5,7 sekunder, hvis asfalten er tør. Her rammer vi ned i akilleshæl­en ved alle biler, der ikke trækker på alle fire hjul. Hvis ikke asfalten er som en mariekiks, så ender det nemt i hjulspind. Faktisk lider Megane RS Trophy af irriterend­e stepperi, hvor forenden hopper, når den ikke får greb. Med kareten sat i Race- mode, bliver steppen vekslet til hjulspind ad libitum. Det er nemmere at dosere, men her må du undvære nødbremse og ESP, så det er ikke så gadeegnet.

Megane kom på gaden i 2016, så infotainme­nt- delen er ikke i Grand Cru- aftapning.

Her er touchskærm, navigation og Apple CarPlay, og instrument­erne er digitale, men lækkerhede­n og hurtighede­n i menuerne halter lidt.

Det er dog dejligt, at moderne GTI godt kan være femdørs, så familien kan være med. Og så er der sæderne, der er Recaro uden sædevarme. De koster den nette sum af 40.000 kr., men er også fuldstændi­g formidable.

 ??  ?? Sving på sogneveje – her føler GTI- biler sig for alvor hjemme. Det gælder også Megane RS Trophy.
Sving på sogneveje – her føler GTI- biler sig for alvor hjemme. Det gælder også Megane RS Trophy.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark