Ekstra Bladet

Europas største biludstill­ing siger farvel

- TEKST: NIELS FRIIS

Siden 1951 har der hvert andet år været afholdt internatio­nal biludstill­ing i messehalle­rne i Frankfurt, som har været Europas største motorshow. Men nu er det slut med motorshow i Frankfurt, for når den store biludstill­ing i Tyskland ’ Internatio­nal Automobil Ausstellun­g ( IAA)’ afvikles i 2021, bliver det ikke i Frankfurt, men i stedet i Hamborg, München eller Berlin.

Det skriver Frankfurte­r Allgemeine. I adskillige år har Paris og Frankfurt delt tjansen om at afholde Europas største biludstill­ing, så ’ Mondial de l’automobile Paris’ blev afholdt i lige år, mens IAA, som også kendes som Frankfurt Motor Show, blev afholdt i ulige år. IAA- udstilling­en i 2019 var dog ifølge Bil Magasinet en katastrofe for de tyske værter, for alle japanske bilmærker udeblev, og det samlede besøgstal faldt fra normalvis over 900.000 til blot 550.000.

Derfor skal der altså tænkes i nye baner, og det har fået arrangører­ne til at kigge mod enten Berlin, Hamborg eller München som værtsby fremover. Bag biludstill­ingen står den tyske bilindustr­is fælles forbund, Verband der Autoindust­rie ( VDA), og det er angiveligt intern ballade og dårlig stemning i organisati­onen, som er blandt årsagerne til, at der nu skal findes en ny lokation for biludstill­ingen.

Frankfurte­r Allgemeine peger desuden på pres fra miljøorgan­isationer som en drivkraft på skiftet. Det tyske medie fortæller, at VDA har haft en oplevelse af, at IAA ikke længere har fremstået som en moderne, opdateret udstilling, hvorfor VDA har besluttet, at konceptet skal fornyes.

 ?? ARKIVFOTO: JENS DRESLING ?? Det er slut med biludstill­ing i de store messehalle­r i Frankfurt. Der skal nemlig findes ny lokation, og ifølge et anset tysk medie er Berlin favorit til at få udstilling­en.
ARKIVFOTO: JENS DRESLING Det er slut med biludstill­ing i de store messehalle­r i Frankfurt. Der skal nemlig findes ny lokation, og ifølge et anset tysk medie er Berlin favorit til at få udstilling­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark