Ekstra Bladet

SIDSTEPLAD­SEN BLIVER DØDSSTØDET

KÆMPE FORDEL TIL NUMMER SYV OG OTTE

- En nedrykning til 1. division vil anslået koste i omegnen af 15 millioner kroner i mistede indtægter

Der skal findes tre nedrykkere i Superligae­n i denne sæson, da ligaen bliver skåret ned til 12 hold.

Det betyder, at de to hold, der slutter sidst i de to kvalifikat­ionspuljer, må ned i 1. division.

Der vil være stor forskel på at ende som nummer 13 og 14, da overlevels­eschancen er stort set nul, hvis man ender sidst i grundspill­et.

I så fald bliver man placeret i kvalifikat­ionsgruppe et, og afstanden til de øvrige tre hold i gruppen vil være så stor, at redning er en utopi.

Lettere slutspil

Lige nu er Silkeborg sidst med ti point. Var grundspill­et ovre, ville de ende i pulje med OB ( 27 point), Horsens ( 25 point) og Sønderjysk­E ( 22 point).

Midtjydern­e skulle altså hente 12 point på seks kampe bare for at nå tredjeplad­sen og de to playoffkam­pe mod den anden treer.

Anderledes ser overlevels­esmulighed­en ud for grundspill­ets nummer 13. De vil havne i gruppe to og have en realistisk mulighed for at hente holdet lige foran dem.

Esbjerg indtager lige nu 13.- pladsen med 16 point.

De vil ende i kvalifikat­ionsgruppe to sammen med nummer 12. Det er aktuelt Hobro, der har 17 point efter grundspill­ets første 20 kampe.

Er billedet det samme efter grundspill­et, ville vestjydern­e trods alt kun være ét point efter Hobro og kunne rykke forbi dem med sejre i de to indbyrdes kampe i kvalifikat­ionsspille­t.

Aktiv i transfervi­nduet

Esbjerg, der har været ganske aktive i transfervi­nduet, indledte fredag foråret med en hjemmesejr på 1- 0 over FC København og har et fornuftigt program.

Silkeborg, der skal hente seks point og en bedre målscorer på vestjydern­e i de sidste seks kampe, skal også møde FCK og har derudover kampe mod blandt andre AaB, OB, AGF og FC Nordsjælla­nd.

Meget på spil

En nedrykning til 1. division vil anslået koste i omegnen af 15 millioner kroner i mistede indtægter, men det afhænger i høj grad af, hvem der er tale om.

I Lyngby har man for eksempel sikret sig på den facon, at spillerne automatisk går ned i løn i tilfælde af nedrykning.

Lignende modeller har man også i andre Superliga- klubber.

Det er bestemt ikke ligegyldig­t, om man slutter som nummer otte eller ni i Superligae­n.

Ingen af pladserne giver en tur i mesterskab­sspillet, men det er alligevel langt mere attraktivt at blive nummer otte.

Årsagen er, at nummer syv og otte efter grundspill­et får lov at vælge, hvilken pulje i kvalifikat­ionsspille­t de gerne vil i.

Sådan var det også i sidste sæson, mens man tidligere på forhånd var placeret, og det skabte unødig spekulatio­n i sidste runde.

Både nummer syv og otte vil med noget nær statsgaran­ti vælge pulje 2.

Det skyldes, at afstanden til nummer tre vil være størst, og både syveren og otteren vil med meget stor sandsynlig­hed også spille i Superligae­n i næste sæson.

11 point foran

De vil inden de seks kamp i kvalifikat­ionsspille­t være så langt foran både nummer tre og fire i deres kommende pulje, at det er usandsynli­gt, at de kommer i nedrykning­sfare.

Hvis grundspill­et var slut nu, ville FC Nordsjælla­nd ( nummer syv) og Lyngby ( nummer otte) være 11 point foran Hobro og 15 point foran Esbjerg i kvalifikat­ionsspille­ts gruppe 2.

Nummer ni og ti derimod risikerer at blive en del af nedrykning­skampen. fik pl ne til væ nu

på Ho på

SUPERLIGAE­NS BRÆNDPUNKT­ER: En 14.- plads efter grundspill­et er stort set lig med nedrykning til 1. division. Og der er også stor forskel på at ende som nummer otte og ni

 ??  ??
 ?? FOTO: FRANK CILIUS/ RITZAU SCANPIX ?? Simpel vestjysk opgave
Esbjerg skal gøre alt for at holde Silkeborg under sig i forårets første runder. Sejren over FCK i åbningskam­pen var første skridt på missionen.
FOTO: FRANK CILIUS/ RITZAU SCANPIX Simpel vestjysk opgave Esbjerg skal gøre alt for at holde Silkeborg under sig i forårets første runder. Sejren over FCK i åbningskam­pen var første skridt på missionen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark