Ekstra Bladet

ORDKRIG I FORMEL 1

’ET TEGN PÅ SVAGHED’: Gode, gamle Lewis Hamilton håner sine optimistis­ke, yngre konkurrent­er

- MIKAEL BRUUN mb@ eb.dk

Lewis Hamilton får sparket godt og grundigt ned til sine unge rivaler forud for starten på årets Formel 1sæson.

De selvsikre udtalelser fra 22- årige Max Verstappen og Charles Leclerc morer ligefrem den regerende og seksdobbel­te verdensmes­ter, fortalte han til fremvisnin­gen af Mercedes’ nye bil ifølge Reuters.

Sidste års nummer henholdsvi­s tre og fire formulered­e en tro på, at de kunne tage titlen fra den britiske veteran, som de dog også gav en del ros.

Han er ikke Gud. Måske er Gud med ham, men han er ikke Gud

– Lewis er virkelig god. Han er klart en af de bedste derude, men han er ikke Gud. Måske er Gud med ham, men han er ikke Gud.

Selvom det kunne lyde som harmløse og rimelig forventeli­ge udtalelser fra de håbefulde, unge kørere, så er det ikke noget, 35- årige Hamilton giver meget for.

Lad kørslen tale

– Jeg synes, det er sjovt at se sådan noget, svarede han.

– Jeg har bare altid vidst, at jeg skulle holde mig til at snakke på kørebanen. Det andet ser jeg ofte som et tegn på svaghed.

For Hamilton må man sige, at hans kørsel har talt sit tydelige sprog. Bortset fra i 2016, hvor hans daværende Mercedes- holdkammer­at Nico Rosberg løb med æren, har han været sportens nummer et siden 2014 og hjulpet Mercedes til den enestående bedrift at tage alle 12 mulige verdensmes­terskaber de sidste seks år i streg.

Ikke de største trusler

Men Red Bulls Verstappen og Ferraris Leclerc vil altså stille sig forrest i kampen om at forhindre Hamilton i at stille sig øverst på podiet for en syvende gang og tangere den tyske legende Michael Schumacher­s rekord.

Også selvom Hamilton da i øvrigt heller ikke så dem som de største trusler mod hans regime i Formel 1, hvor han i stedet pegede på sin holdkammer­at og sidste års nummer to, finske Valtteri Bottas.

Ja, Mercedes ser fortsat ustoppelig­e ud og viser ingen tegn på at være et snarligt faldende dynasti.

Sidste fredag luftede de deres nye W11- racer, og på alle fronter er der kun dårligt nyt til konkurrent­erne. For skal man tro briten selv, så kommer næste sæson til at være hans bedste hidtil, og konkurrent­erne skal ikke længere køre mod et menneske af kød og blod, men en regulær ’ maskine’.

Tidlig advarsel

Det advarede Lewis Hamilton ifølge Reuters allerede i januar om.

På Instagram fortalte han til sine 14,2 millioner følgere, at vintertræn­ingen havde været ’ en af de bedste’. Så god, at han havde tabt sig fem kilo sammenlign­et med sidste år.

– Jeg passer ind i mit sæde, hvilket er en god start. Sidste år passede jeg knapt så godt i sædet, så jeg var nødt til at foretage en masse ændringer, sagde Lewis Hamilton til Reuters.

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Her får i svaret
Lewis Hamilton har for alvor tænkt sig at svare ’opkomlinge­ne’ igen på banerne.
FOTO: JAN SOMMER Her får i svaret Lewis Hamilton har for alvor tænkt sig at svare ’opkomlinge­ne’ igen på banerne.
 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Max Vestappen ( tv.), Red Bull, og Charles Leclerc ( th.), Ferrari, får svar på tiltale fra den seksdobbel­te verdensmes­ter Lewis Hamilton, Mercedes.
FOTO: JAN SOMMER Max Vestappen ( tv.), Red Bull, og Charles Leclerc ( th.), Ferrari, får svar på tiltale fra den seksdobbel­te verdensmes­ter Lewis Hamilton, Mercedes.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark