Ekstra Bladet

Leipzig låner Bayerns førsteplad­s

-

Med Yussuf Poulsen som bænkevarme­r hentede RB Leipzig i går sin første sejr i fire kampe, da Bremen blev slået 3- 0. Dermed er Leipzig tilbage på førsteplad­sen i den tyske Bundesliga, efter at klubben fik afsluttet en halvsløj stime med 3- 0 over nedrykning­struede Werder Bremen.

Den fremadstor­mende klub kæmper for at bryde Bayern Münchens titelmonop­ol, der har varet siden 2012, og med lørdagens sejr har holdet to point forspring i toppen af rækken.

Bayern kan dog tage topplaceri­ngen tilbage i dag, hvis det lykkes sydtyskern­e at besejre Köln på udebane.

Trist for Poulsen

For Leipzigs danske landsholds­angriber Yussuf Poulsen blev kampen dog endnu et bevis på, at han i øjeblikket er skubbet lidt ud på et sidespor.

Poulsen var på ny placeret på bænken og kom slet ikke på banen. Danskeren, der i en årrække har været en nøglespill­er for klubben, har ikke været i startopsti­llingen i en ligakamp efter nytår.

To dødbolde lagde grunden til Leipzigs 2- 0- føring ved pausen.

Efter 18 minutter blev et frispark sendt ind foran mål, hvor landsholds­backen Lukas Klosterman­n fra nært hold sendte bolden i nettet.

Mod slutningen af halvlegen var det Yussuf Poulsens konkurrent Patrik Schick, der bragte sig på måltavlen for sjette gang i denne sæson.

Hoffenheim skuffer

I Hoffenheim fremtvang danske Robert Skov et af kampens i alt tre straffespa­rk, da hjemmehold­et skuffede med et 2- 3- nederlag til Wolfsburg.

Efter en times spil blev

Robert Skovs frispark hængende i forsvarsmu­ren, men efter at have tjekket tvbilleder opdagede dommeren, at en Wolfsburgs­piller havde ramt bolden med hånden. Det udløste et straffespa­rk, som Andrej Kramaric sikkert udnyttede til 2-2.

Forinden havde Wout Weghorst scoret to gange fra pletten for gæsterne, og det var også den hollandske tankcenter­forward, der sørgede for afgørelsen, da han afsluttede et kontrastød med 3-2-scoringen.

Robert Skov spillede hele kampen for Hoffenheim, der også satte Jacob Bruun Larsen på banen fra anden halvlegs start.

 ?? FOTO: ODD ANDERSEN/AFP/ RITZAU SCANPIX ?? Yussuf Poulsens konkurrent Patrik Schick har her netop scoret til 2- 0 for Leipzig.
FOTO: ODD ANDERSEN/AFP/ RITZAU SCANPIX Yussuf Poulsens konkurrent Patrik Schick har her netop scoret til 2- 0 for Leipzig.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark