Ekstra Bladet

Badehotell­et har givet selvtillid

- – Hvad skal du så lave nu? JONAS J. LARSEN

– Hvordan har det været at være tilbage på ’ Badehotell­et’?

– Det har været en vild sæson for mig, fordi Amanda har fået sin nye rolle som bestyrerin­de. Jeg har skullet finde ud af hendes nye sted, hendes autoritet over for gæsterne, hvordan hun reagerer. Hun har altid været en handlekraf­tig pige. Hun er jo sin fars datter. Jeg har også skullet spille på tysk, og det har jo givet nogle udfordring­er i sig selv. Der har været lidt at se til, så jeg krydser fingre for, at det er blevet godt.

– Amanda har virkelig gennemgået en udvikling – hvordan har du oplevet det?

– Der var en mening med, at vi startede, da Amanda var 19 år og ville til fest i Hornbæk. Hun har virkelig fået nogle ar på sjælen i løbet af årene, men er også kommet videre og er blevet voksen. Det er spændende at være med til at lave den udvikling. Ellers havde det måske været lidt kedeligt.

– Er du spændt på at se modtagelse­n, nu hvor serien har fået mere drama?

– Jeg håber, folk tager godt imod det. Det havde været mærkeligt at overse krigen, selvom de faktisk prøver på hotellet. At livet ’ bare’ går videre. Og det er også pointen fra forfattern­es side. Det kan man ikke. Så jeg synes, det var vigtigt, og jeg synes også, at det klæder ’ Badehotell­et’ at få den form for drama.

– Hvad har rollen som Amanda betydet for din karriere?

– Jeg tror, den har betydet rigtig meget. Personligt har det givet mig en kæmpe erfaring at stå foran et kamera. Og tro mere på mig selv og vide, at det jeg kommer med, er godt nok. Det har givet selvtillid, at jeg har kunnet lykkes og ikke mindst præge karakteren, som jeg har fået lov til. Det er jeg meget glad og stolt over.

– Er det Amanda, du bliver genkendt som, når du bliver stoppet i Føtex?

– Det er lidt sæsonbeste­mt, men de fleste henvendels­er er i forhold til ’ Badehotell­et’. I starten skældte folk mig jo ud og sagde: ’ Nej, hvor er du irriterend­e.’

– I dag er det mere: ’ Nej, hvor vi glæder os til at se dig.’ Der er nok en større ro omkring Amanda, og jeg oplever, at hun er en karakter, man holder af og hepper på. Det er skønt, at folk elsker serien og har lyst til at se den igen og igen.

– Hvad skal du så lave nu?

– Nu har jeg reelt set barsel. Den har ladet vente på sig. Jeg tager til Aarhus sammen med min mand, hvor han skal spille en forestilli­ng i tre måneder. Det er nok godt at tage lidt væk, så man ikke siger ja til de småjobs, der byder sig. Jeg har lidt svært ved at sige nej.

’ Badehotell­et’ sendes på TV2 hver mandag kl. 20 og på TV2 Play

Amalie Dollerup er 33 år.

Spiller Amanda i TV2’s ’ Badehotell­et’. Gift med skuespille­ren Andreas Jebro. Uddannet fra Skuespille­rskolen ved Aarhus Teater i 2010.

 ?? FOTO: MIKE KOLLÖFFEL/ TV2 ?? – Amanda er en karakter, man holder af og hepper på, siger Amalie Dollerup om sin rolle i ’ Badehotell­et.
FOTO: MIKE KOLLÖFFEL/ TV2 – Amanda er en karakter, man holder af og hepper på, siger Amalie Dollerup om sin rolle i ’ Badehotell­et.
 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ??
FOTO: LINDA JOHANSEN
 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Privat danner Amalie Dollerup par med skuespille­r Andreas Jebro.
FOTO: MOGENS FLINDT Privat danner Amalie Dollerup par med skuespille­r Andreas Jebro.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark