Ekstra Bladet

MUSIKKEN DØR ALDRIG

Dizzy Mizz Lizzy mindede om rockens helende kraft

- THOMAS TREO tom@ eb.dk

Dizzy Mizz Lizzy Øvelokalet, København, fredag

★★★★

– Hey hey, my my, rock and roll can never die, galpede Neil Young henover tordenskra­ldsguitar i 1979.

Det får legenden formentlig ret i, og coronaviru­ssen kan i hvert fald ikke slå hverken rok og rul eller pop ihjel.

Neil Young, Chris Martin og Pink er blandt de mange verdensstj­erner, der i disse forbudstid­er har givet hjemmekonc­erter via sociale medier, og fredag aften var det så Dizzy Mizz Lizzys tur til at rocke ved kedsomhede­n via Ekstra Bladets hjemmeside.

Det gjorde de godt.

Blevet bedre

Koncerten blev sendt direkte fra trioens øvelokale, hvor man får indtryk af, de opholder sig en hel del. Frontmand Tim Christense­n er perfektion­ist i nærmest sygelig grad, og intet var overladt til tilfældigh­ederne, da Dizzy Mizz Lizzy understreg­ede, at de er noget så sjældent som et rockband, der er blevet bedre med årene.

Grønskolli­ngerne fra den såkaldte grønne bølge, som skyllede indover Danmark i 1990’ erne, har fået hår i både ansigtet og på brystet.

Tre sange fra gruppens netop udsendte og overrasken­de tunge album, ’ Alter Echo’, sad lige i elskabet med trommeslag­er Søren Friis i bastant storform, men undtagelse­svis var gutterne ved at tabe ellers medrivende ’ I Would If I Could But I Can't’ mellem hænderne.

Nostalgisk hit

Dizzy Mizz Lizzy sluttede deres helhjerted­e halve time nostalgisk af med det gamle hit ’ Silverflam­e’, der stadig bare lugter uskyldigt af efterskole og ungdomskær­lighed fra dengang, verden var knap så syg og komplicere­t.

Rockmusikk­en er trængt af hiphop og dåsepop og generelt på retræte, men midt i en verdenskri­se mindede tre sympatiske danskere om genrens helende og samlende kraft.

For en stund glemte de fleste nok, at man kan dø af corona.

 ?? FOTO: NOWTEK ?? Rockede nationen
Tim Christense­n fra Dizzy Mizz Lizzy, der rockede nationen med helhjertet halv time på Ekstra Bladets hjemmeside.
FOTO: NOWTEK Rockede nationen Tim Christense­n fra Dizzy Mizz Lizzy, der rockede nationen med helhjertet halv time på Ekstra Bladets hjemmeside.
 ??  ?? SÆTLISTE
1. ❘n the Blood
2. Boy Doom
3. California Rain
4. ❘ Would ❘f ❘ Could But ❘ Can't
5. Silverflam­e
SÆTLISTE 1. ❘n the Blood 2. Boy Doom 3. California Rain 4. ❘ Would ❘f ❘ Could But ❘ Can't 5. Silverflam­e

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark