Ekstra Bladet

Tøjproduce­nt: Det tegner ikke godt

-

De største danske selskaber i tøjindustr­ien er hårdt ramt af coronakris­en.

Fredag fyrede Bestseller 750 ansatte, ligesom konkurrent­en DK Company tidligere på ugen opsagde 125 medarbejde­re på kontorer i København, Ikast og Vejle.

Og hos den store producent af arbejdstøj, Mascot i Silkeborg, mærker man også presset.

– Det begynder helt klart at gå ud over salget. Vi har sendt nogle af vores korttidsan­satte hjem, men ellers er det ikke blevet til fyringer, siger direktør og ejer Michael Grosbøl.

– Regner du med, at det kommer til at forblive sådan?

– Det er svært at sige. Men det tegner da ikke for godt. Det skal man både være blind og døv for ikke at kunne se, siger han.

Michael Grosbøls familie har tjent overordent­ligt godt på Mascot gennem årene og er ifølge en nylig opgørelse i Berlingske blandt landets rigeste med en anslået formue på 2,8 milliarder kroner.

Lavet ordning med 3F

Ifølge ejeren er Mascot ikke så hårdt ramt som Bestseller og DK Company, da selskabet sælger gennem forhandler­e, men ikke har egne butikker med udgifter til ansatte og husleje.

– Vores fabrikker har heldigvis ikke været ramt. Men vi kan mærke, at det kniber ude hos forhandler­ne. I lande som Italien og Østrig er der selvfølgel­ig en meget, meget lille omsætning, siger Michael Grosbøl.

Han forklarer, at Mascot i samarbejde med 3F har lavet en ordning om arbejdsfor­deling for nogle ansatte.

Det betyder, at medarbejde­rne i turnus har to uger på arbejde med løn og en enkelt, hvor de er hjemme med mulighed for at få dagpenge.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark