Ekstra Bladet

DANMARKS DYRESTE FLYG TEDE HJEM

Joachim Andersen nåede et af de sidste fly hjem til Danmark, inden Frankrig lukkede ned på grund af virussen

- JONAS SØRVIN KRISTIANSE­N Da vi tog hjem, fik vi at vide af klubben, at vi skulle være tilbage igen allerede tirsdag jonas@ eb.dk

Det er frustreren­de, at vi ikke ved, hvornår vi skal være tilbage. Jeg må bare forsøge at holde mig i gang

Coronaviru­ssen har kastet sin klamme, smittende hånd ned over stort set hele verden, og de færreste kan vel sige sig fri for, at det påvirker deres hverdag

Ej heller Danmarks dyreste fodboldspi­ller, Joachim Andersen, der blev solgt til Lyon i sommer for 225 millioner kroner.

Ligesom det gælder det meste af den europæiske fodbold har virussen også lagt den bedste franske fodboldræk­ke i dvale.

Det gik pludselig stærkt i sidste uge, da Lyon skulle forberede sig til endnu en kamp i den spæde start på foråret.

– Vi skulle spille mod Reims sidste fredag, Vi mødte ind på kampdagen for at gøre os klar til opgøret, men den blev så aflyst, så i stedet trænede vi bare. Det var da en speciel situation, som jeg aldrig har prøvet før, fortæller Joachim Andersen.

– Da vi tog hjem, fik vi at vide af klubben, at vi skulle være tilbage igen tirsdag, men allerede mandag blev vi orienteret om, at vi skulle være væk fra klubben på ubestemt tid. Og da var det, at jeg skyndte mig at tage til Danmark med min kæreste, fordi vi hellere ville være her end i Frankrig midt i krisen, forklarer han.

Kaos i lufthavnen

Kærestepar­ret har nu midlertidi­gt bosat sig i Joachims fars lejlighed i København.

Kun fra afstand har de derfor kunne betragte den lockdown, der ramte Frankrig ganske kort efter, at de vendte hjem.

– Vi nåede ikke at opleve lockdownen. Vi lykkedes lige med at slippe udenom. Få timer efter at vi fløj, blev der lockdown i Frankrig. Der var selvfølgel­ig kaos i lufthavnen, og der var meget kø, da vi skulle hjem, fortæller han.

– Hvordan får du så tiden til at gå i Danmark og holder formen ved lige, nu hvor du ikke lige kan drøne ned på den nærmeste grønsvær holdkammer­aterne?

– Det er begrænset, hvad vi kan lave. Jeg har fået et program af klubben, som jeg skal følge, og så har jeg lånt noget træningsud­styr af en ven, nu hvor fitnesscen­trene også er lukkede. Men det er frustreren­de, at vi ikke ved, hvornår vi skal være tilbage. Jeg må bare forsøge at holde mig i gang. med

– Hvad tænker du om hele situatione­n med virussen og frygten for, hvem det kan gå ud over?

– Jeg har snakket med mine bedsteforæ­ldre. De er da lidt nervøse, men de bor på landet, hvor der ikke er mange mennesker, heldigvis, fortæller han.

– Lige nu afventer jeg situatione­n og forsøger at passe min træning bedst muligt. Ellers er jeg sammen med min familie, som jeg ikke ser så tit. Min mor, far og søster. Vennerne må vente, til det her er ovre, siger Joachim Andersen.

– Nogle bruger al den ekstra tid på projekter eller får gang i en hobby. Hvad gør du? Skal du til at hækle eller have gang i en ordentlig omgang systue?

– Ha- ha, det ved jeg ikke endnu. Jeg har faktisk ikke haft så meget tid endnu. Jeg har kun været hjemme i Danmark i tre dage, så jeg skal lige finde mig til rette, siger Joachim Andersen.

– Men det kan da godt være, jeg begynder at hækle, hvis det her fortsætter længe nok, lyder det med et grin fra Danmarks dyreste fodboldspi­ller.

 ?? FOTO: EMMANUEL FOUDROT/ REUTERS/ RITZAU SCANPIX ?? Farvel og tak
Danske Joachim Andersen hilser på holdkammer­aten Bertrand Traore efter Lyons 6- 0- sejr over Angers i august. Ingen ved hvornår de kommer til at spille sammen igen.
FOTO: EMMANUEL FOUDROT/ REUTERS/ RITZAU SCANPIX Farvel og tak Danske Joachim Andersen hilser på holdkammer­aten Bertrand Traore efter Lyons 6- 0- sejr over Angers i august. Ingen ved hvornår de kommer til at spille sammen igen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark