Ekstra Bladet

– JEG VAR 16, DA JEG PRØVEDE KOKAIN

Popstjerne­n Hugo Helmig taler ud om sit destruktiv­e stofmisbru­g

- THOMAS TREO tom@ eb.dk

Hugo Helmig smiler, tænder endnu en smøg og siger:

– Nu mangler jeg bare at holde op med at ryge. Jeg er endda begyndt at drikke Faxe Kondi Free!

Det kunne også have været Coke Zero.

Den 21- årige popstjerne har været stoffri i et halvt år. Sidste år tog han kokain dagligt i en periode på flere måneder.

Det var frygteligt at leve i. Jeg blev paranoid og fik angst og var ked af det

Hugo synger om sit misbrug på minialbumm­et ’ Lulu Vol. 1’, der uden varsel udkom i dag. Han fortæller også Ekstra Bladet om det:

– Det har været en meget hård periode i mit liv. Jeg har kæmpet for at komme af med mit misbrug. Det var frygteligt at leve i. Jeg blev paranoid og fik angst og var ked af det. Det er noget, der kommer til at præge mig resten af mit liv.

Det hele ramlede

En flot forårsdag byder Hugo på kaffe i sin taglejligh­ed i hjertet af Aarhus, hvor han bor med sin kæreste, den lærerstude­rende

Marie Frølund, og deres engelske bulldog, Rolf.

Det var primært her, han tog kokain. I dag er pulveret en anden farve og fra Nescafé.

Sangeren, der er søn af Thomas Helmig og Renée Toft Simonsen, er imødekomme­nde, venlig og snakkesali­g. Og lidt nervøs. Han er desuden blevet plysset og har fået tatovering­er på både arme, hals og hænder.

Marie og Rolf går en tur i solen, mens Hugo for første gang åbner op om sit misbrug, der forårsaged­e en mediestorm, da han for et år siden blev tilbagehol­dt af politiet og overnatted­e i en fængselsce­lle efter at have været ude af sig selv på stoffer:

– Da det hele ramlede, og min sommerturn­é blev aflyst, fortsatte jeg med at være misbruger. Det hele gik i sort, og jeg blev meget destruktiv. Mest af alt selvdestru­ktiv, erindrer Hugo.

Tog det dagligt

Jeg er misbruger. Jeg har bare det gen. Lige siden, jeg røg min første smøg, kunne jeg lide det

Gennem behandling lærte hitmageren at se sandheden i øjnene:

– Jeg er misbruger. Jeg har bare det gen. Lige siden, jeg røg min første smøg, kunne jeg lide det. Og jeg har altid kunnet lide at være påvirket. Det er en nem måde at flygte fra de hårde ting, der sker indeni. En nem måde at tage afstand fra virkelighe­den, når den er svær.

– Jeg var ung, da jeg begyndte at prøve ting af. Jeg røg hash første gang som 12- årig.

– Og var nok 16, da jeg prøvede kokain. Det eskalerede, da jeg begyndte at få succes og mærkede det pres, der følger med.

– Pludselig tog jeg det dagligt. Det stod på i nogle måneder sidste sommer.

Kokain regnes som et partystof. Det var det ikke for Hugo, der forklarer, at han slet ikke bryder sig om at gå på natklub:

Mistede sig selv

– De fleste tager jo kokain, når de går i byen og fester, men jeg tog det altid alene herhjemme. Jeg røg ned i et sort hul.

– Jeg følte mig ensom, var ked af det og følte, jeg havde skuffet mig selv, fordi jeg havde skuffet andre ved at aflyse koncerter. Så jeg lukkede mig inde med kokainen.

– Min personligh­ed ændrede sig fuldstændi­gt, når jeg tog kokain. Jeg blev et dårligt menneske. Jeg skubbede folk væk. Jeg ville være alene.

– Jeg ville ikke have hjælp. Jeg blev indelukket og paranoid. Lejlighede­n her var et stort rod. Jeg mistede mig selv.

De fleste tager jo kokain, når de går i byen og fester, men jeg tog det altid alene herhjemme

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON FOTO: JONAS OLUFSON ?? Thomas og Helmig – Ekstra Bladets Treo møder Hugo.
Mærket for livet
21- årige Hugo Helmig tog kokain dagligt sidste sommer, men han har nu været clean i seks måneder.
FOTO: JONAS OLUFSON FOTO: JONAS OLUFSON Thomas og Helmig – Ekstra Bladets Treo møder Hugo. Mærket for livet 21- årige Hugo Helmig tog kokain dagligt sidste sommer, men han har nu været clean i seks måneder.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark