Ekstra Bladet

Blæser på WHO- strategi

Hard- Kåre:

- Det er befriende, at der er nogen, der siger det

Mens Sundhedsst­yrelsen er gået helt i den anden grøft og nu vil teste løs på danskerne efter WHO’s anbefaling, er Statens Serum Instituts direktør, Kåre Mølbak, benhård.

Statsepide­miologen insisterer i et interview i Politiken på, at det ikke giver mening at bruge WHO’s retningsli­njer i Danmark.

’ Det er det, som er problemet med det, som WHO siger. De forestille­r sig, at man kan inddæmme smitten, men det mener jeg er totalt passé.’

Befriende

I det opsigtsvæk­kende interview langer Mølbak ud efter WHO’s idéer:

’ Hvordan skulle man dog have mulighed for at gøre det i et land som Indien eller på det afrikanske kontinent? Jeg kan slet, slet ikke se det for mig i forhold til de ressourcer, som de har. Det er noget, man kan gøre i små øsamfund eller i ekstremt ressources­tærke samfund.’

Ekstra Bladet har talt med den førende virolog Allan Randrup Thomsen fra Københavns Universite­t. Han er helt enig med Serum- chefen:

– Jeg er meget enig med Kåre Mølbak, og det er befriende, at der er nogen, der siger det. Det er alt for omfattende at stoppe og inddæmme corona nu, siger Allan Randrup.

– Og man kan slet ikke gøre det i Afrika eller Indien, og derfor vil det komme tilbage til Danmark igen og igen, selvom vi i første omgang skulle lykkedes med at isolere folk og slå virussen ned her i Danmark.

Politisk pres

Forskeren mener, at det er udtryk for politisk pres, at Sundhedsst­yrelsen nu vil teste 10.000 dagligt.

– Jeg har heller ikke været tilhænger af, at vi skulle teste vildt og vanvittigt. Og det tror jeg heller ikke, at Sundhedsst­yrelsen har. Men der har nok været et politisk pres, der har gjort, at man er gået ned ad den vej alligevel.

 ?? FOTO: AXEL SCHMIDT/ REUTERS/ RITZAU SCANPIX ?? Andre lande tester mere end Danmark.
FOTO: AXEL SCHMIDT/ REUTERS/ RITZAU SCANPIX Andre lande tester mere end Danmark.
 ?? FOTO: IDA MARIE ODGAARD/ RITZAU SCANPIX ?? Direktør for Staens Serum Institut Kåre Mølbak er langtfra enig i strategien om at teste mere, som WHO fra start har meldt ud.
FOTO: IDA MARIE ODGAARD/ RITZAU SCANPIX Direktør for Staens Serum Institut Kåre Mølbak er langtfra enig i strategien om at teste mere, som WHO fra start har meldt ud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark