Ekstra Bladet

POLITIET SMED MIGI ASFALTEN

AMOK PÅ KOKAIN: Hugo Helmig afslører, hvordan han endte i detentione­n

- THOMAS TREO tom@ eb.dk

Fredag 8. marts 2019 blev en dramatisk dag for Hugo Helmig og hans familie.

Det gjorde lørdag marts også.

Sent den aften afslørede Ekstra Bladet, at Hugo havde tilbragt natten i detentione­n i Aarhus. Politiet tog det fremadstor­mende popidol i forvaring, fordi han var gået amok i en kokainrus.

Nu fortæller den 21- årige jyde for første gang, hvordan det gik så galt.

– Jeg kom sent hjem fra en koncert i Aalborg, og min kæreste var ikke hjemme. Jeg tog noget kokain og begyndte at få det vildt mærkeligt.

– Jeg kunne ikke forstå, Marie ikke var hjemme, og fik nogle vrangfores­tillinger om, at hun var ved at lægge planer mod mig sammen med mine forældre. De var i gang med noget bag min ryg, troede jeg.

Rystede forældre

Hugo sidder i sin lejlighed, hvor misbruget primært fandt sted. Han speedsnakk­er som en ung mand, der har et stærkt behov for at komme af med sin historie.

– Så om natten løb jeg over til mine forældre, der bor ret tæt på, og ledte efter Marie som en vanvittig. Jeg troede, hun var der, men det var hun ikke.

– Jeg var helt paranoid og fra den. Jeg ødelagde et gelænder i min vildskab, og mine forældre var helt rystede over at se mig sådan.

– Min mor ringede efter politiet, fordi hun var bange for, hvad jeg kunne finde på. Jeg stormede ud på vejen og rendte forvildet rundt i en baggård. Da jeg så politiet, løb jeg bare lige ind i dem, fordi jeg troede i min psykose, at de var en del af den sammensvær­gelse, Marie og mine forældre havde gang i.

Brød helt sammen

Hugo ryster på sit plyssede hoved og fortsætter:

– Politifolk­ene smed mig i asfalten, og så tog de mig med på stationen, hvor jeg overnatted­e i en celle. Morgenen efter blev jeg lukket ud ad bagindgang­en, hvor mine forældre og Emil ( Falk, Hugos samarbejds­partner, red.) ventede på mig i en bil.

– Så brød jeg helt sammen. Jeg hulkede og hulkede bare, mens jeg sad på bagsædet, hvor Emil holdt om mig. Det var virkelig hårdt. Men snart tog jeg kokain igen.

Allerede torsdagen efter genoptog Hugo sin turné på spillested­et Gimle i Roskilde.

Han klarede det som en garvet profession­el, men hans hjerte var ved at banke igennem skjorten.

To måneder senere måtte Hugo aflyse alle sine koncerter i 2020. Til sommer medbringer han de smertelige sange fra sit nye minialbum, ’ Lulu Vol. 1’, når han får comeback på Roskilde Festival.

 ??  ??
 ?? PRIVATFOTO ?? Hugo og hans forlovede, 24- årige Marie Frølund, der er lærerstude­rende.
PRIVATFOTO Hugo og hans forlovede, 24- årige Marie Frølund, der er lærerstude­rende.
 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Clean 21- årige Hugo Helmig har været stoffri i seks måneder, men sidste sommer tog han kokain dagligt.
FOTO: JONAS OLUFSON Clean 21- årige Hugo Helmig har været stoffri i seks måneder, men sidste sommer tog han kokain dagligt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark