Ekstra Bladet

Frygter smitte fra avisen

-

Hver morgen deles mange tusinde aviser rundt i landet.

Vores egen avis, Politiken, skriver, at deres bude har handsker på.

Men buddene åbner tusindvis af postkasser, som ejeren berører/åbner. Derefter går buddet videre til næste postkasse – med evt. smitte.

En stor del af avisomdeli­ngen varetages af DAO. DAO bringer også pakker ud. Om disse pakker er behandlet mod smittespre­dning, ved vi ikke noget om. Disse pakker kan også være smittespre­dere.

At købe aviser i løssalg må være mere risikofrit end at have et avisabonne­ment

Noget andet, som ikke har med selve avisombæri­ngen at gøre: Der er mange, der deler avis. Den første kan så sidde ved morgenbord­et og læse den nye avis. Er vedkommend­e smittet med corona, bringes smitten videre til den anden, der skal have avisen!

Vi har stillet vore avis i bero indtil videre. Jens Peter Vang Birkevænge­t 15 Vejen

Om det i teorien SVAR: kan gælde for alle dagligvare­r, at corona smitter via emballagen, kan vi af gode grunde ikke svare på, men via internatio­nale medieorgan­isationer rapportere­s det, at der endnu ikke er konstatere­t nogen tilfælde af smitte med covid- 19 gennem avispapir. Dette understøtt­es ligeledes af udtalelser fra eksperter inden for virologi.

Ikke desto mindre tager vi særlige forsigtigh­edshensyn, bl. a. når vi leverer avisen til vores abonnenter, hvor alle vores avisbude bruger handsker under arbejdet med aviserne fra trykkeri til postkassen. Vi har også fokus på, at alle naturligvi­s vasker hænder og spritter handskerne af, både når de møder ind, og når de forlader de lokaler, hvor de henter aviserne.

Ole Sloth

Adm. redaktør

Ekstra Bladet

 ?? FOTO: CARSTEN ANDREASEN ?? Jens Peter Vang frygter, at avisbudene bringer coronaviru­ssen rundt.
FOTO: CARSTEN ANDREASEN Jens Peter Vang frygter, at avisbudene bringer coronaviru­ssen rundt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark