Ekstra Bladet

TEST, FOR HELVEDE Jeg ved, at jeg midt i denne krisetid burde tale pænt, men den måde, det har udviklet sig på, er jo absurd

-

’ TEST, TEST, TEST’, sagde WHO’s generalsek­retær, Tedros Adhanom Ghebreyesu­s. Danmark gjorde naturligvi­s det modsatte, for vi er jo som regel altid klogere end alle andre. Men midt i de manglende tests blev sundhedsmi­nister Magnus Heunicke alligevel bange for folkestemn­ingen. Heunicke kunne

komplet hul vel ligesom alle vi andre se, at det var i hovedet og livsfarlig­t, at sundhedspe­rsonale ikke engang kunne blive testet.

SÅ MIDT I BEDSTE sendetid blev Sundhedsst­yrelsens teststrate­gi og Danmarks mest populære mand, Søren Brostrøm, solgt for åben skærm. Nu skulle der pludselig testes i stor stil. Senere har vi så her på □kstra Bladet afsløret, at Heunickes nærmeste i ministerie­t udmærket vidste, at det ikke kunne lade sig gøre i praksis. □ndnu en vanvittig absurditet.

MEN FORVIRRING­EN fortsætter for fuld udblæsning. Nu bliver ministeren­s nye strategi undsagt af en af embedsmænd­ene, Kåre Mølback, fra Statens Serum ❘nstitut. Det er dem, der følger epidemiens spredning. Han siger, at det er spild af ressourcer at teste 10.000 om dagen.

OG MANDEN, der for længst burde have skaffet rigeligt med testkits, Thomas Senderovit­z fra Lægemiddel­styrelsen, kører behændigt under radaren, alt imens regionerne stadig mangler dele til testkit og værneudsty­r.

OG I GÅR kunne vi så her på □kstra Bladet berette,

testet rigtigt. at det slet ikke er sikkert, at vi har

Negative test kan være forkerte, fordi man i virkelighe­den bør teste flere dage i træk for at være sikker på, at vi ikke har corona.

UNDSKYLD, hvad fanden har ❘ gang i? JEG VED, at jeg midt i denne krisetid burde tale pænt, men den måde, det har udviklet sig på, jo absurd. er

BLIV DOG ENIGE. Test, for helvede, så vi ved, hvem der har corona. Hvor svært kan det være?

Det er muligt, at ❘ får svært ved at leve op til det lige nu, men det ville klæde jer, hvis ❘ i det mindste meldte enigt ud, så vi, der går og er bange for corona, havde en samlet ledestjern­e at følge.

DET ER DEN afgørende test. Læs reportagen side 6-7

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? corona-
Topfigurer­ne i beredskabe­t har tilsynelad­ende meget forskellig­e meninger.
FOTO: ANTHON UNGER corona- Topfigurer­ne i beredskabe­t har tilsynelad­ende meget forskellig­e meninger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark