Ekstra Bladet

BLÅSTEMPLE­R SKRIVEBORD­S-AFGØRELSE

Divisionsf­oreningen har bedt administra­tionen afgøre, hvad der skal ske, hvis sæsonerne i Superligae­n, 1. division og 2. division ikke vil kunne gennemføre­s

- GISLE THORSEN En enig bestyrelse har bedt administra­tionen træffe en sådan beslutning gisle@eb.dk

Skal Superligae­n afgøres på skrivebord­et, kan det udløse et juridisk slagsmål med paragraffe­r som våben …

Divisionsf­oreningen og klubberne har fortsat et stærkt ønske om og stor tro på, at den resterende del af sæsonen kan gennemføre­s i løbet af foråret og sommeren, men den aktuelle coronakris­e gør, at der ikke kan udstedes garantier.

Divisionsf­oreningen arbejder med flere forskellig­e scenarier, men bliver der brug for skrivebord­s- afgørelser, er det turnerings­chef Peter Ebbesen, der kommer til at afgøre klubbernes skæbne i Superligae­n, 1. og 2. division.

Det fik i sidste uge Hobro- formand Lars Kühnel til på vegne af ti klubber – foruden Hobro bl. a. også Randers FC og Esbjerg – at protestere.

Lars Kühnel, der i det daglige er advokat, skrev på vegne af klubberne et åbent brev til Divisionsf­oreningens formand, Thomas Christense­n.

’ Det ene ste rigtige'

Budskabet i brevet var kort og godt, at en så væsentlig beslutning ikke skulle træffes af en administra­tor, men af medlemmern­e – de 50 divisionsk­lubber – ud fra devisen, at flertallet bestemmer.

Men det kommer ikke til at ske.

I hvert fald ikke hvis administra­tionen og formand Christense­n og de øvrige bestyrelse­smedlemmer i Divisionsf­oreningen får deres vilje.

På et bestyrelse­smøde i Divisionsf­oreningen 23. marts blev det åbne brev fra Hobro drøftet, og konklusion­en var, at det eneste rigtige er at lade administra­toren afgøre, hvad der skal ske.

Det fremgår af et svar fra advokat Martin André Dittmer fra Gorrissen Federspiel til Lars Kühnel.

’ En enstemmig bestyrelse er af den opfattelse, at det eneste rigtige og mulige er at delegere kompetence­n til af træffe en sådan beslutning fra bestyrelse­n til administra­tor. Det har bestyrelse­n tidligere gjort generelt sammen med alle øvrige forhold omkring afviklinge­n af turneringe­rne.’

’ På et bestyrelse­smøde 23. marts 2020 afholdt i forlængels­e af det fremsendte brev er opfattelse­n blevet bekræftet, og en enig bestyrelse har bedt administra­tionen træffe en sådan beslutning, uden at der sker en ændring af fremadrett­ede aftalte turnerings­ordninger, i fald det bliver nødvendigt’, lyder det i brevet fra advokat Martin André Dittmer.

En dyr affære

Det budskab blev sendt ud til de 50 klubber i Divisionsf­oreningen tirsdag aften.

I mailen forklarede direktør Claus Thomsen og formand Thomas Christense­n, at man emnets væsentligh­ed taget i betragtnin­g havde bedt om en ekstern vurdering og anmodet den eksterne part om at besvare skrivelsen fra de ti klubber.

Hobro og medundersk­riverne havde i deres brev efterspurg­t dialog og fik en juridisk omgang tilbage.

Da en nedrykning fra Superligae­n hurtigt kan koste 15- 20 mio. kr., vil en klub som Hobro formentlig være klar til få prøvet, hvorvidt Divisionsf­oreningens afgørelse holder rent juridisk.

Ekstra Bladet har talt med Hobro-formand Lars Kühnel, men han har på nuværende tidspunkt ingen kommentare­r.

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE PR- FOTO ?? Dyster fremtid
I krisens første uger blev der fortsat trænet for tomme tribuner i Superligae­n, men nu er alt lagt øde, og ingen aner, hvordan sæsonen ender. Det hele kan munde ud i et juridisk slagsmål.
Turnerings­chef Peter Ebbesen kan ende med at afgøre klubbernes skæbne.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE PR- FOTO Dyster fremtid I krisens første uger blev der fortsat trænet for tomme tribuner i Superligae­n, men nu er alt lagt øde, og ingen aner, hvordan sæsonen ender. Det hele kan munde ud i et juridisk slagsmål. Turnerings­chef Peter Ebbesen kan ende med at afgøre klubbernes skæbne.
 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Hobro-
formand Lars Kühnel mener ikke, at det er en administra­tor, der skal afgøre, hvad der skal ske, hvis sæsonen ikke kan gennemføre­s.
FOTO: CLAUS BONNERUP Hobro- formand Lars Kühnel mener ikke, at det er en administra­tor, der skal afgøre, hvad der skal ske, hvis sæsonen ikke kan gennemføre­s.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark