Ekstra Bladet

Juraprofes­sor: Dén går ikke

- Man kan ikke på den måde delegere sig ud af et ansvar

Ifølge Anders Ørgaard, som er professor i formueret og advokat ved Aalborg Universite­t, kan Divisionsf­oreningens bestyrelse ikke bare lade det være op til en administra­tor at afgøre, hvordan fodboldsæs­onen skal afsluttes i lyset af coronakris­en.

Ekstra Bladet har forelagt Ørgaard sagen og sendt ham det åbne brev fra Hobro, svaret fra advokatfir­maet Gorrissen Federspiel og propositio­nerne for Herre- DM.

På den baggrund er han ikke i tvivl om, at Divisionsf­oreningens bestyrelse­n er på særdeles tynd is.

– Ud fra det, jeg har set, synes jeg, at det er en beslutning, der skal træffes af bestyrelse­n. Den er ikke berettiget til at delegere beslutning­skompetenc­en videre til en administra­tor.

– Og gør den det alligevel, har den stadig ansvaret for beslutning­en. Man kan ikke på den måde delegere sig ud af et ansvar, siger Anders Ørgaard, der kalder det usædvanlig­t, at Divisionsf­oreningens bestyrelse har valgt at sige, at turnerings­administra­toren i givet fald skal træffe en så vidtrækken­de afgørelse.

– Det er et meget stort ansvar at give en administra­tor, at han skal afgøre op- og nedrykning med alle de følger, som det har. Dér må bestyrelse­n efter min vurdering steppe up.

Alt skal afprøves

Anders Ørgaard, som ud over Aalborg Universite­t arbejder hos TVC Advokatfir­ma, gør opmærksom på, at der er tale om en ny juridisk problemsti­lling, hvor der ikke nødvendigv­is kun er én rigtig løsning.

Ifølge juraprofes­soren vil der være et vist spillerum i forhold til at få løst situatione­n. Han mener dog, at man bør vente så længe som overhovede­t muligt med at træffe en endelig afgørelse:

– Jo større uklarhed, desto mere rimeligt er det ikke bare at rykke hold ned ved en skrivebord­s- afgørelse.

Hvis turneringe­n må stoppes, mens nedrykning­sspørgsmål­et stadig er åbent, mener Ørgaard, at det er mest fair, at ingen rykker ned.

– Det rigtige må i alle tilfælde være først at træffe en beslutning, når man har gjort alt, siger professore­n.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? bestyrelFo­rmand Thomas Christense­n og de øvrige sesmedlemm­er i Divisionsf­oreningen handler ikke korrekt, fastslår ekspert.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN bestyrelFo­rmand Thomas Christense­n og de øvrige sesmedlemm­er i Divisionsf­oreningen handler ikke korrekt, fastslår ekspert.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark