Ekstra Bladet

PÅ KOLLISIONS­KURS

Udskydelse­n af legene kan få stor betydning for de danske cykelrytte­re

- JAN JENSEN jaj@ eb.dk

Senest om tre uger ved vi, hvornår på året OL i 2021 skal afholdes.

Det var beskeden fra IOC’s præsident, Thomas Bach, da han i går holdt videomøde med de nationale olympiske komitéer.

Meget tyder dog på, at man vælger at kalkere datoerne fra i år, hvor OL skulle være åbnet 24. juli i Tokyo. Ender IOC og de japanske værter med den løsning, kan det få betydning for Tour de France, som næste sommer begynder i København.

Der skal laves en del kalendergy­mnastik, og for IOC’s vedkommend­e er det lagt i hænderne på australier­en John Coates, som er formand for organisati­onens koordinati­onskomite.

Coates sagde i går til den japanske avis Yomiuri, at han i samarbejde med de internatio­nale specialfor­bund forsøger at finde et vindue i juli- august 2021.

Han ser gerne, at legene bliver afviklet i tidsrummet mellem de to store tennisturn­eringer Wimbledon og US Open.

Wimbledon er planlagt til at blive spillet fra 28. juni til 11. juli, mens US Open løber fra 30. august til 12. september.

I forvejen var der efter planerne VM i svømning og VM i atletik næste sommer, men her har begge forbund indvilget i at vige pladsen for at gøre plads til OL.

Åbning på finaledage­n

Så er der spørgsmåle­t om Tour de France.

I år havde selskabet bag touren rykket starten på løbet en uge frem til 27. juni og med sidste etape med opløb i Paris 19. juli. Det ville give rytterne mulighed for at deltage ved OL. Næste år er der imidlertid Grand Depart i København 2. juli og finale i Paris 25. juli, hvor OL kan forventes at gå i gang.

Selskabet bag Tour de France ville ikke i går udtale sig om, hvorvidt starten i København kan rykkes en uge frem.

Det er der i hvert fald en del danske ryttere, der vil være interesser­et i. Blandt andet har Jakob Fuglsang og Michael Mørkøv store olympiske ambitioner.

Udsættelse­n af OL medfører meget mere end blot udfordring­er med kalenderen. I går fik de nationale forbund dog vished for at de atleter, der har kvalificer­et sig til OL i år, beholder deres pladser.

Må bede om hjælp

Men så er der det med pengene. Herhjemme har udskydelse­n gjort ondt i økonomien hos Danmarks Idrætsforb­und (DIF) og Team Danmark.

DIF’s direktør, Morten Mølholm, fortæller til Ekstra Bladet, at idrætten er økonomisk udfordret.

– Vi kan jo ikke bruge pengene to gange. Udskydelse­n af OL kommer til at koste os et tocifret millionbel­øb, og vi kommer til at mangle penge til at støtte atleterne, der nu skal bruge endnu et år på at forberede sig.

– Vi bliver nødt til at banke på hos regeringen for at søge om en olympisk hjælpepakk­e, siger Morten Mølholm.

Ekstra Bladet erfarer, at DIF og Team Danmark skal på besøg hos kulturmini­ster Joy Mogensen ( S) i den kommende uge.

Det har ikke været muligt at indhente en kommentar fra kulturmini­steren.

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Alt for tæt på
Michael Mørkøv ( tv.), der
VM- lige har vundet guld i parløb sammen med Lasse Norman Hansen ( th.), kan få svært ved både at nå at køre Tour de France og deltage i OL.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Alt for tæt på Michael Mørkøv ( tv.), der VM- lige har vundet guld i parløb sammen med Lasse Norman Hansen ( th.), kan få svært ved både at nå at køre Tour de France og deltage i OL.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark