Ekstra Bladet

HER ER DOMMEN

- FOTO: TEK. NO

Den høje pris er ikke det største problem her. Der er også to andre vigtige spørgsmål.

Det første er, at denne telefon kommer uden det digitale økosystem, som du er vant til. Huawei lover, at app- galleriet til sidst bliver dækkende. Men i dag er det stadig temmelig ringe. Du kan afhjælpe situatione­n ved at bruge andre løsninger, såsom APKPures appstore.

Men hvis apps kræver Google- tjenester på din telefon, hjælper det ikke, at du kan installere dem. Så i dag skal du undvære Snapchat, MobilePay og Netflix på denne telefon. Bare for at nævne nogle.

For mig er matematikk­en temmelig enkel. Jeg kunne godt klare mig uden. Men kan du? Og selv for mig betyder fraværet af flere programmer en vis irritation.

Endelig sidder vi tilbage med det faktum, at foldbare telefoner ikke er færdigudvi­klede. Min erfaring fra testen af Mate Xs viser, at modellen er langt bedre, end jeg troede, men også har klare svagheder såsom klart bølgende skærme

og ridser, der hurtigt dukker op.

VI HAR GIVET Huawei mange sejre i de mobile test i det seneste år eller to. Men i den sammenklap­pelige kategori vinder Samsung stadig klart. Deres Galaxy Z Flip er det første virkelig gode argument for den nye formfaktor, og prisen er langt mere spiselig, men heller ikke billig.

Dommen over Mate Xs handler derfor om mere end Googles manglende support og den høje pris – den handler ganske enkelt om, hvor komplet produktet føles.

Sådan ser bagsiden ud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark