Ekstra Bladet

FARVEL TIL GOOGLE

-

Hvis du hverken finder, at prisen eller størrelsen på disse sammenfold­elige ’ techmonstr­e’ afskrækker dig, kan du have problemer med at acceptere det her: Huawei Mate Xs leveres uden Google- tjenester. Du får derfor hverken YouTube- appen eller Google Play for at nævne et par af de vigtigste funktioner.

Der er heller ikke adgang til netbanker, MobilePay og andre vigtige programmer, som danske mobilbruge­re anvender dagligt. Derimod har Nets netop meldt sig på banen med en Huaweivers­ion af Dankort- appen.

Den vigtigste konsekvens af det er, at du er nødt til at bruge Huaweis App Gallery til at finde dine apps. Og selvom der er ret mange nye europæiske apps i App Gallery, er det langtfra i stand til at konkurrere direkte med Google Play.

Sociale netværk er stort set fraværende. Facebook, Twitter og Snapchat findes ikke. I betragtnin­g af dens kinesiske oprindelse kan du naturligvi­s finde TikTok- tjenesten i App Gallery.

HUAWEI SIGER,

at de samarbejde­r med flere af de vigtigste appudvikle­re for at sætte disse i deres økosystem. Men lige nu skal du undvære dem. Eller skal du?

Du kan nemlig med lidt teknisk snilde hente nogle af programmer­ne ned via for eksempel platformen APKPure. Men selvom du kan hente, er det ingen garanti for, at apps så også virker.

For eksempel har Snapchat brug for basale Google- tjenester for at fungere. Og det betyder, at appen ikke kører på Mate Xs.

Gmail- appen kan også downloades, men ligesom i Chrome kan du ikke logge ind på Googletjen­ester med den. Og sådan kunne vi fortsætte. Det er noget bøvl.

 ?? FOTO: TEK. NO ?? Den nye foldetelef­on er klassisk Huawei, hvilket borger for en høj byggekvali­tet.
FOTO: TEK. NO Den nye foldetelef­on er klassisk Huawei, hvilket borger for en høj byggekvali­tet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark